Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán y Inglés Estadounidense. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Ingredients

Per a 4 persones:

– 300 g de pastanagues pelades i tallades (pes final)
– 25 g de mantega
– 1 escalunya, picada
– 125 ml de nata (+35% MG)
– Una mica de nou noscada
– 2 ous
– 50 g d’ametlles filetejades
– 2 cullerades de cibulet fresc, capolat

Nota: Si els motlles són de 100 ml, sortiran 6 flams. Si els usau de 125 ml, en sortiran 4.

Preparació

Es tracta d’un entrant, però també es pot emprar com a postres.

Per començar, encalentim 10 grams de mantega en una paella i sofregim l’escalunya durant 1 minut. Hi afegim les pastanagues i ho remenam tot i hi afegim dues cullerades d’aigua. Ho salpebram, ho tapam i ho deixam coure a foc lent durant 15 minuts.

Després, hi afegim 35 ml de nata i la nou noscada. Ho deixam coure 5 minuts més. Ho trituram i hi afegim els ous. Ho tornam a triturar tot uns pocs segons més.

A continuació, repartim la mescla als motlles i els cuinam al bany maria durant 30 minuts. Per saber si estan fets, hem de ficar a la pasta un escuradents de fusta, si surt net és que ja està cuit.

Cinc minuts abans d’acabar els flams, cal escalfar en un cassolí la resta de la mantega i afegir-hi les ametlles i deixar-les daurar una mica. Hi afegirem la resta de la nata amb dues cullerades d’aigua i ho farem bullir. Ho retirarem del foc, ho salpebrarem i hi mesclarem el cibulí.

Per acabar, desmotllarem els flams i els acompanyarem de la salsa.