Flam de pastanaga amb salsa d’ametlles

Ingredients

Per a 4 persones:

– 300 g de pastanagues pelades i tallades (pes final)
– 25 g de mantega
– 1 escalunya, picada
– 125 ml de nata (+35% MG)
– Una mica de nou noscada
– 2 ous
– 50 g d’ametlles filetejades
– 2 cullerades de cibulet fresc, capolat

Nota: Si els motlles són de 100 ml, sortiran 6 flams. Si els usau de 125 ml, en sortiran 4.

Preparació

Es tracta d’un entrant, però també es pot emprar com a postres.

Per començar, encalentim 10 grams de mantega en una paella i sofregim l’escalunya durant 1 minut. Hi afegim les pastanagues i ho remenam tot i hi afegim dues cullerades d’aigua. Ho salpebram, ho tapam i ho deixam coure a foc lent durant 15 minuts.

Després, hi afegim 35 ml de nata i la nou noscada. Ho deixam coure 5 minuts més. Ho trituram i hi afegim els ous. Ho tornam a triturar tot uns pocs segons més.

A continuació, repartim la mescla als motlles i els cuinam al bany maria durant 30 minuts. Per saber si estan fets, hem de ficar a la pasta un escuradents de fusta, si surt net és que ja està cuit.

Cinc minuts abans d’acabar els flams, cal escalfar en un cassolí la resta de la mantega i afegir-hi les ametlles i deixar-les daurar una mica. Hi afegirem la resta de la nata amb dues cullerades d’aigua i ho farem bullir. Ho retirarem del foc, ho salpebrarem i hi mesclarem el cibulí.

Per acabar, desmotllarem els flams i els acompanyarem de la salsa.

1 Comment

  1. Els republicans van apoatsr per la Espanya plural i han fallat, el que haurien de fer recone9ixer aquest fet i dedicar-se a l´fanica que de veritat ens pot ajudar, la independe8ncia.I aixf2 passa per no aceptar l´estatutet de la Moncloa, que si s´aprova fare0 que estiguem 20 anys me9s com fins ara i a sobre sense dir ni piu per que8 ja ens han donat un estatutet que me9s volem ara ?La te0ctica del peix al cove el que fa e9s perdre la nostra dignitat com a poble. Li diem a tot si bwana i despre9s demanem me9s. c9s pate8tic.

Schreibe einen Kommentar

Your email address will not be published.