Pastís de peix

Ingredients:
Per a 8-10 persones
- 1 quilo de peix blanc (pot ser congelat)
- unes branquetes de julivert
- 1 all
- 4 grells (cebes tendres)
- 1 tomàtiga mitjana madura
- 4 ous (o tres si són molt grossos)
- 200 g de llet
- 35 g de farina de blat de moro (Maizena)
- oli d’oliva
- sal
- pebre bo
- mantega per untar el motlle
- maionesa i envinagrats per decorar
Preparació:
Untau un motlle de plum cake amb mantega. Posau el peix dins una olla amb aigua que el cobreixi. Afegiu-hi l’all esclafat amb la pell i el julivert ja net. Posau l’olla al foc i feis bullir el peix fins que sigui tendre (depèn de la mida: entre 10 i 15 minuts). Colau-lo (no tireu el brou, que us servirà per a un arròs de peix). Deixau-lo refredar.
Quan sigui tebi, treis-ne la pell i les espines i triturau la polpa.
Netejau els grells i picau ben fines les parts més blanques. Ratllau la tomàtiga.
Posau una paella gran al foc amb un poc d’oli d’oliva. En ser calent l’oli, abocau-hi el grell, salpebrau-lo i sofregiu-lo al mínim durant 3 minuts. Incorporau-hi ara la tomàtiga ratllada i coeu el conjunt durant 3 minuts més. Abocau-hi ara el peix i remenau bé perquè es mesclin tots els ingredients. Afegiu-hi la farina de blat de moro i la llet. Coeu el conjunt fins que la mescla es desprengui de les voreres de la paella quan remenau. Comprovau el punt de sal i rectificau si fos precís. Abocau la preparació dins un altre recipient perquè refredi més aviat.
Enceneu el forn a 180º.
Quan la mescla sigui tèbia, incorporau-hi els ous remenats com per fer truita. Mesclau bé el conjunt i abocau-lo dins el motlle.
Enfornau el pastís i coeu-lo durant uns 40 o 50 minuts. Punxau el centre amb un escuradents per comprovar que és cuit. N’ha de sortir eixut. Deixau refredar el pastís completament i guardau-lo a la gelera durant tres o quatre hores com a mínim. Desemmotllau-lo, untau-lo amb maionesa i decorau-lo amb els envinagrats al vostre gust.
PASTÍS DE PEIX