L’Ajuntament de sa Pobla acaba de presentar la primera edició de Sa Pobla Coenta, la nova fira gastronòmica dedicada al coent de la cuina poblera.
L’Ajuntament de sa Pobla, a través de la seva Regidoria de Fires, ha presentat la primera edició de la fira Sa Pobla Coenta, un esdeveniment gastronòmic que es durà a terme el dissabte 14 de setembre a la plaça Major.
Magdalena de la Fuente, regidora responsable de l’esdeveniment, comenta que aquesta nova fira neix amb l’objectiu de reivindicar el coent, un dels elements més característics de la cuina tradicional poblera.
Fideus coents de marjal, glosada, manualitats i molt més
Sa Pobla Coenta vol ser un dia dedicat a la gastronomia local amb un programa ple d’activitats per a tots els gustos i edats. Entre les activitats més destacades, hi haurà una degustació gastronòmica amb el coent com a protagonista, un dinar popular de fideus coents de marjal a preu popular, i una glosada popular amb els Glosadors de Mallorca. A més, els més petits podran gaudir de tallers infantils de manualitats.
Una competició molt especial
Un dels moments més esperats de la fira serà el Campionat de Mallorca de menjar pebres coents. Aquesta competició està pensada per als més valents, que hauran de superar diverses rondes de degustació de pebres coents. El guanyador tendrà l’oportunitat de participar directament al Campionat d’Espanya de menjar pebres coents, que se celebrarà a Algemesí el 27 d’octubre de 2024.
Mostra gastronòmica
A més de les activitats centrals del dissabte, la fira comptarà amb una Mostra Gastronòmica amb la participació d’onze bars i restaurants de sa Pobla, que oferiran plats i menús especials durant els dies 13, 14 i 15 de setembre amb el coent com a ingredient principal.