Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

La denominació d’origen Binissalem ha preparat un programa carregat d’activitats per conèixer el vi i la cultura vinícola a través d’activitats variades a través dels Wine Days 2019.

En aquesta sisena edició, hi haurà les visites guiades als cellers, que integren la DO, a més d’excursions, passejades, marxa nòrdica per les vinyes, a més de cursos d’iniciació al tast del vi, rutes de tapes, art i exposicions.

Les activitats es faran del 9 al 19 de maig i es poden consultar a: http://winedaysmallorca.com 

Festa DO Binissalem

El sus dels Wine Days 2019 es farà el 9 de maig, a partir de les 18.45 hores, al claustre de Sant Francesc de Palma amb una cita que combina vi, música i cuina. Hi haurà degustació de vins de la DO Binissalem acompanyats de gastronomia d’autor amb tapes elaborades pels xefs:  Miquel Calent, Maria Salinas, Rodrigo Vallejo, Kike Martí i el pastisser Pau Llull. Hi participen els cellers de la DO Binissalem Antonio Nadal Ros Bodegas & Viñedos, Bodegas José L. Ferrer, Celler Jaume de Puntiró, Vins Nadal, Vinyes i Vins Ca Sa Padrina, Can Ramis, Vinya Taujana, Celler Sebastià Pastor i Bodega Biniagual, que oferiran els seus vins i hi participen els productes de qualitat: DO Oli de Mallorca, DO Oliva de Mallorca i IGP Ensaïmada de Mallorca. Degustació de vins:  Copa DO + 3 degustacions de vi de 5cl: 5€ (1€/copa a benefici de la Fundació Banc d’Aliments de Mallorca). Copa de vi addicional (12cl): a partir de 2€, directament als estands dels cellers. Degustació de tapes d’autor: 3€/tapa.

Les tapes que s’hi oferiran són:

  • Miquel Calent (Can Calent): Pollastre de camp, fraules, espàrrecs i ciurons
  • Maria Salinas (Rest. Maria Salinas) Miniensaïmada farcida de porcella amb fum d’albergínia
  • Rodrigo Vallejo (Rest Fogoneu): Filipinos de paté de caça amb ametles i fonoll banyats amb vi DO Binissalem: Kike Martí (Rest. Ponderosa Beach) Paella de sopes i arròs de porcella i bacallà amb sobrassada de Porc Negre
  • Pau Llull (Forn Fondo): Embatumat

Festa Ballam i Brindam

La novetat d’enguany és la festa Ballam i Brindam, que es farà dia 11 de maig, a partir de les 11.30 hores a la plaça de l’Església de Binissalem.

El programa és el següent:

  • 30 h: Arribada dels gegants Aina i Jaume.
  • 12:00 h Ballam a ritme de swing amb To be or not to bop 4tet
  • 13:15 h  Arribada del Déu Dionís a la Plaça de l’esglèsia acompanyat dels Xeremiers i l’Associació Amics dels cavalls.
  • 13:30 h Celebrarem el Día Movimiento Vino DO. Uneix-te amb la DO Binissalem al brindis simultani que faran 27 DO’s de vi a nivell nacional. @MoVinoDO. Els assistents estan convidats a la 1a copa de vi i una espipellada de galetes Gori de Muro amb Sobrassada de Mallorca (IGP).
  • El Vinyet. Exposició de fotografies de M. Frontera a la Plaça. Elements essencials de la cultura vitivinícola a la comarca DO Binissalem.
  • Menú especial Wine Days a 6 aestaurants del poble (s’Hotel, Terra di Vino, Ca s’Hereu, Foguer 76, Can Arabí i Robines)  que oferiran plats de gastronomia local. Amb reserva prèvia.