La denominació d’origen Binissalem ha preparat un programa carregat d’activitats per conèixer el vi i la cultura vinícola a través d’activitats variades a través dels Wine Days 2019.

En aquesta sisena edició, hi haurà les visites guiades als cellers, que integren la DO, a més d’excursions, passejades, marxa nòrdica per les vinyes, a més de cursos d’iniciació al tast del vi, rutes de tapes, art i exposicions.

Les activitats es faran del 9 al 19 de maig i es poden consultar a: http://winedaysmallorca.com 

Festa DO Binissalem

El sus dels Wine Days 2019 es farà el 9 de maig, a partir de les 18.45 hores, al claustre de Sant Francesc de Palma amb una cita que combina vi, música i cuina. Hi haurà degustació de vins de la DO Binissalem acompanyats de gastronomia d’autor amb tapes elaborades pels xefs:  Miquel Calent, Maria Salinas, Rodrigo Vallejo, Kike Martí i el pastisser Pau Llull. Hi participen els cellers de la DO Binissalem Antonio Nadal Ros Bodegas & Viñedos, Bodegas José L. Ferrer, Celler Jaume de Puntiró, Vins Nadal, Vinyes i Vins Ca Sa Padrina, Can Ramis, Vinya Taujana, Celler Sebastià Pastor i Bodega Biniagual, que oferiran els seus vins i hi participen els productes de qualitat: DO Oli de Mallorca, DO Oliva de Mallorca i IGP Ensaïmada de Mallorca. Degustació de vins:  Copa DO + 3 degustacions de vi de 5cl: 5€ (1€/copa a benefici de la Fundació Banc d’Aliments de Mallorca). Copa de vi addicional (12cl): a partir de 2€, directament als estands dels cellers. Degustació de tapes d’autor: 3€/tapa.

Les tapes que s’hi oferiran són:

  • Miquel Calent (Can Calent): Pollastre de camp, fraules, espàrrecs i ciurons
  • Maria Salinas (Rest. Maria Salinas) Miniensaïmada farcida de porcella amb fum d’albergínia
  • Rodrigo Vallejo (Rest Fogoneu): Filipinos de paté de caça amb ametles i fonoll banyats amb vi DO Binissalem: Kike Martí (Rest. Ponderosa Beach) Paella de sopes i arròs de porcella i bacallà amb sobrassada de Porc Negre
  • Pau Llull (Forn Fondo): Embatumat

Festa Ballam i Brindam

La novetat d’enguany és la festa Ballam i Brindam, que es farà dia 11 de maig, a partir de les 11.30 hores a la plaça de l’Església de Binissalem.

El programa és el següent:

  • 30 h: Arribada dels gegants Aina i Jaume.
  • 12:00 h Ballam a ritme de swing amb To be or not to bop 4tet
  • 13:15 h  Arribada del Déu Dionís a la Plaça de l’esglèsia acompanyat dels Xeremiers i l’Associació Amics dels cavalls.
  • 13:30 h Celebrarem el Día Movimiento Vino DO. Uneix-te amb la DO Binissalem al brindis simultani que faran 27 DO’s de vi a nivell nacional. @MoVinoDO. Els assistents estan convidats a la 1a copa de vi i una espipellada de galetes Gori de Muro amb Sobrassada de Mallorca (IGP).
  • El Vinyet. Exposició de fotografies de M. Frontera a la Plaça. Elements essencials de la cultura vitivinícola a la comarca DO Binissalem.
  • Menú especial Wine Days a 6 aestaurants del poble (s’Hotel, Terra di Vino, Ca s’Hereu, Foguer 76, Can Arabí i Robines)  que oferiran plats de gastronomia local. Amb reserva prèvia.