/

Boc Vermouth Orange – Trepat Rosat – Picapoll negre 2015

Vinícola, la secció de vins i licors de Gastronòmicament us ofereix una tria seleccionada de les novetats i propotes més destacades de l'actualitat.

Boc Vermouth Orange

Aquesta és el nou destil·lat de Boc, un vermut a base de vins rosats de Mallorca que, units en una equilibrada combinació amb botànics com donzell, fonoll, farigola i taronja, entre altres, esdevenen un vermut de destacat caràcter mediterrani. Aquest licor és de la firma Cabraboc, originària de Sóller (Mallorca), una localitat de la Serra de Tramuntana (Patrimoni de la Humanitat) molt popular per la qualitat de les taronges que s’hi cultiven. Des de el 2012, Cabraboc elabora ginebra, palo i herbes. Preu: 18 euros

 

 

 

Trepat Rosat

El celler Cara Nord presenta Trepat Rosat 2017 (DO Conca de Barberà), un nou vi rosat d’alta muntanya fruit d’una selecció de vinyes velles de la varietat autòctona Trepat. S’elabora amb una viticultura de fins a 800 metres d’altitud, a la cara nord de la Serra de de Prades, envoltat pel Parc Nacional de Prades i el Parc natural de Poblet. Els vinaters hi desenvolupen l’activitat en un ambient geogràfic molt particular i difícil, perquè creuen que cultivar la vinya en altura, en un sol pedregós, en ambients no contaminants i amb una diversitat biològica intacta dona de resultat vins originals i singulars.

Trepat Rosat 2017 és un vi de color rosa pàl·lid, net i brillant, amb aromes de fruits vermells i florals que es barregen amb notes de fruites del bosc, especialment de maduixa salvatge. En boca té una molt bona acidesa i volum. El final és agradable i fresc. Preu: 11 euros

Picapoll negre 2015

El celler familiar Oller del Mas presenta un vi delicat, elaborat 100% amb la varietat autòctona Picapoll Negre, recuperada de l’oblit. La família Margenat és hereva d’una tradició mil·lenària on fan vi emmarcat en la DO Pla de Bages. Fermenta amb llevats propis de la finca i el raïm es cull manualment. Es macera de 15 a 20 dies sense usar-hi la premsa. Té una criança en botes de roure francès d’Allier, ou de formigó i àmfora de ceràmica durant 9 mesos. Després, se’n fa la criança en botella durant un mínim de 12 mesos amb tap de suro natural.

L’edició especial de Picapoll Negre 2015 expressa el terroir de la finca. És un vi ecològic equilibrat, fruit d’una una zona privilegiada, enmig de muntanyes com Montserrat, o el Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac. Té notes subtils de fruits vermells, amb tocs florals que aporta l’envelliment a les botes de roure francès. De final llarg i amable, té un recorregut en boca excepcional. Preu: 46 euros

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat