Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

El programa de les Fires i Festes de Manacor 2019 ofereix un ampli ventall de propostes per a totes les edats. N’hi ha de festives, de solidàries, d’esportives, de culturals… De fet, hi haurà l’emotiu ball dels Cossiers -que dona el sus a les festes-, l’actuació castellera, la desfilada de carrosses, un viatge a l’edat mitjana (amb jocs , espectacles, trobadors, bruixes, reines, reis i princeses) i els concerts amb Anegats, Roig!, La Guardia, La Frontera, Tennesse, OR i Diavlo, entre altres.

Podeu consultar-ne el programa aquí.

Ara bé, la cuina i el vi en són dos dels protagonistes destacats amb el curs de Tast de Vins, la ruta de Tapes i Gloses, la Jornada de Cuina i altres activitats que us detallam a continuació.

La Confraria de Tastavins de Manacor organitza una nova edició del Tast de Vins de la DO Pla i Llevant, un acte que arriba a la 16a edició. Tendrà lloc dia 1 de juny, a les 18 hores i s’hi podran tastar els vins dels cellers Vins Toni Gelabert, Vins Miquel Gelabert, Bodegues Pere Seda, Can Majoral, Vidauba, Bodegues Bordoy, Can Coleto, Armero i Adrover, Vi Rei i Es Fangar. A més, inclou una degustació de productes artesanals mallorquins elaborats i obsequiats per Hiper Centro.

El preu per apuntar-s’hi és de 10 euros i es farà al Parc municipal.

L’endemà, dia 2 de juny, de 10 a 20 hores, hi haurà la 28a edició de la Fira Agrícola, Ramadera, Industrial, Artesana i Esportiva de Manacor. També serà una bona ocasió de conèixer els productes de Manacor i de molts de Mallorca que es desplacen a aquesta cita per donar-s’hi a conèixer.

Si teniu curiositat per conèixer l’origen de l’ensaïmada, la Institució Pública Antoni M. Alcover ha organitzat per dia 4 de juny, a les 20.30 hores, un acte a la seva seu, ubicada al c/ del Pare Andreu Fernàndez, 12 i al qual no hi podeu faltar. Es tracta de la presentació del llibre L’ensaïmada: l’espiral de plaer, en què hi participarà l’autor: Tomàs Vivot.

Aquest serà el sisè any que s’organitza el Curs de Tast de Vins, que es desenvolupa en dues jornades, els dies 4 i 6 de juny, a les 20.30 h, al Molí de Tastavins (carrer de na Comtessa, 41). El dirigeix Pilar Oliver, enòloga del celler de Miquel Oliver, i té un cost de 30 euros. Les reserves i inscripcions es poden fer al: 685 89 52 56 – 629 23 25 14. Les places són limitades.

També hi ha activitats solidàries i gastronòmiques, com el que ha organitzat la Fundació Trobada que consisteix en el Sopar i Concert Solidari de dia 5 de juny, a les 20 hores, al carrer de Velázquez, 11. L’acte és a benefici de les persones sense sostre i en risc d’exclusió social i hi actuarà Roger Pistola.

El mateix dia 5 de juny, a les 20.15 hores, la música, el vi, les tapes i la poesia protagonitzen Cultura i Gastronomia, organitzada per la Confraria de Tastavins de Manacor. Hi trobareu música i poesia a càrrec dels poetes i rapsodes Agnès Vanrell i Miquel Mestre, i dels músics Josep Francesc Palou, flauta, i Andreu Riera, piano. S’hi recitaran poemes i interpretaran músiques prèviament seleccionades que combinaran d’una manera subtil amb l’essència de cada vi i de cada tapa. El menjar estarà servit pels restaurants Somnis i Factoria. El preu és de 35 euros i se celebra al claustre de Sant Vicenç Ferrer.

Una altra de les activitats és la Nit de Tapes de dia 6 de juny, on hi podeu tastar i mossegar un bon assortiment de propostes, al passeig de na Camel·la, a partir de les 19 hores.

Dia 7 de juny, hi haurà més tapes però en aquesta ocasió s’acompanyaran de gloses. El motiu és que l’Associació de Glosadors de Mallorca oferirà a la plaça de les Verdures l’acte Tapes i Gloses, a les 21 hores, una vetllada viva de cultura i gastronomia.

Ja per concloure les Fires i Festes de Manacor, 6 restaurants, 2 pastisseries, 2 cellers i 1 firma de cafès participen a la Jornada de Cuina de Manacor, que tendrà lloc dia 9 de juny, a les 20 hores, a la Plaça de Ramon Llull. Hi haurà ball i animació i els beneficies del quiosc es destinaran a Acompaña a un abuelo. Hi participen els restaurants Finca Catering, Bari, El Norte, Sa Clova, Es Claustre i Cafè Nou de Son Macià; les pastisseries Ca’n Florit i Ca’n Tòfol; els cellers Vins Toni Gelabert, Son Vell Vinyes i Vi; Cafès Samba.