Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

La DOP Pla i Llevant ha triat els vins que la representaran durant aquest 2021 a fires i actes.

Diversos especialistes s’han encarregat de seleccionar-los amb un tast a cegues, que ha tengut lloc el dilluns 26 d’abril a l’hotel Valparaíso de Palma.

Han format part del jurat, Tolo Hernández, professor de l’Escola d’Hoteleria Illes Balears; els comunicadors, Conxa Rossillo, de Balears Vadevi, i Bartomeu Font, de Diario de Mallorca i Gastronòmicament; els sommeliers Tommy FerragutDaniel Arias, president de l’Associació Balear de Sommeliers i els membres d’aquesta associació Julianna González, campiona de Balears, i Toni Fernández; a més de Antoni Ferrer, director del GPRO Valparaíso;

La tria es va fer mitjançant un concurs intern en què els cellers són convidats a presentar les seves propostes. Es varen escollir quatre vins: un de blanc, un de negre, un de qualitat especial  i, la novetat d’enguany, ha consistit a triar-ne un elaborat amb un 85% de varietats autòctones.

El vi blanc seleccionat s’ha elaborat amb Premsal, Chardonnay i Giró Ros. El negre s’ha fet amb Callet com a varietat dominant acompanyada de Mantonegro i completat amb varietats franceses. El vi negre especial s’ha elaborat a partir de Callet, Mantonegro, Cabernet Sauvignon, Merlot i Sirà. I, finalment, el vi autòcton que és un monovarietal de Premsal.

En cap cas es diu el nom del celler dels vins seleccionats, ja que és una tria anònima i no posa en dubte l’alta qualitat dels vins que s’elaboren en aquesta denominació d’origen protegida.