La DOP Pla i Llevant ha triat els vins que la representaran durant aquest 2021 a fires i actes.

Diversos especialistes s’han encarregat de seleccionar-los amb un tast a cegues, que ha tengut lloc el dilluns 26 d’abril a l’hotel Valparaíso de Palma.

Han format part del jurat, Tolo Hernández, professor de l’Escola d’Hoteleria Illes Balears; els comunicadors, Conxa Rossillo, de Balears Vadevi, i Bartomeu Font, de Diario de Mallorca i Gastronòmicament; els sommeliers Tommy FerragutDaniel Arias, president de l’Associació Balear de Sommeliers i els membres d’aquesta associació Julianna González, campiona de Balears, i Toni Fernández; a més de Antoni Ferrer, director del GPRO Valparaíso;

La tria es va fer mitjançant un concurs intern en què els cellers són convidats a presentar les seves propostes. Es varen escollir quatre vins: un de blanc, un de negre, un de qualitat especial  i, la novetat d’enguany, ha consistit a triar-ne un elaborat amb un 85% de varietats autòctones.

El vi blanc seleccionat s’ha elaborat amb Premsal, Chardonnay i Giró Ros. El negre s’ha fet amb Callet com a varietat dominant acompanyada de Mantonegro i completat amb varietats franceses. El vi negre especial s’ha elaborat a partir de Callet, Mantonegro, Cabernet Sauvignon, Merlot i Sirà. I, finalment, el vi autòcton que és un monovarietal de Premsal.

En cap cas es diu el nom del celler dels vins seleccionats, ja que és una tria anònima i no posa en dubte l’alta qualitat dels vins que s’elaboren en aquesta denominació d’origen protegida.