/

Comença la 9a edició de Menorca al Plat

Durant 10 dies consecutius, 18 de bars i restaurant hi oferiran un menú especial de migdia i vespre amb l'objectiu de posar-hi en valor la gastronomia típica menorquina i el producte local.

La 9a edició de Menorca al Plat comença aquest divendres 10 de juny fins al diumenge 19 de juny. Durant 10 dies consecutius, 18 de bars i restaurant oferiran un menú especial de migdia i/o vespre amb l’objectiu de posar-hi en valor la gastronomia típica menorquina i el producte local.

Tots els menús inclouen una degustació de Formatge Maó-Menorca, plats tradicionals menorquins i postres típiques de l’illa. A més, pràcticament tots els restaurants ofereixen una copa de Vi de la Terra de Menorca. El producte local esdevé el protagonista de les jornades.

L’Associació Menorquina de Cafeteria, Bars i Restaurants, adherida, a PIME Menorca, fa nou anys que fa aquestes jornades per posar en valor la gran tradició gastronòmica de Menorca i la varietat de productes locals procedents del camp i el mar que es poden degustar als restaurants de Menorca.

Aquestes jornades aconsegueixen, any rere any, que residents i turistes coneguin i demanin aquests plats, com també el producte local, com ara formatge Maó-Menorca, sobrassada menorquina, vedella Vermella Menorquina, llagosta menorquina, musclos de roca de Maó, gamba menorquina, ginebres menorquines, Vi de la Terra de Menorca, verdures i hortalisses de temporada, camamilla, etc., una infinitat de degustació de sabors que ofereixen els menús de Menorca al Plat 2022.

Les jornades conviden a fer una passejada per tota l’illa per descobrir-la a través de la cuina menorquina: Ciutadella, es Mercadal, es Migjorn, Ferrerires, Fornells, Maó i Sant Lluis.

Es manté l’opció de menú de nit que es va introduir l’any passat, amb una gran acceptació, 12 són els restaurants que tenen aquesta modalitat disponible també.

Per a una correcta organització s’aconsella trucar i reservar taula, i comentar que es vol fer el menú Menorca al Plat de migdia o de vespre.

L’esdeveniment gastronòmic té el patrocini de la Fundació Foment del Turisme de Menorca i la col·laboració del Consell Regulador de Denominació d’Origen del Producte Formatge Maó-Menorca, Foodies on Menorca, Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Balears, Made in Menorca , Menorca Regió Gastronòmica Europea i PIME Menorca.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat