Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

El guardó reconeix la seva trajectòria d’excel·lència en el camp de la nutrició

Andreu Palou Oliver ha estat guardonat amb el premi Ramon Turró que atorga premiat pel Centre Català de la Nutrició de l’Institut d’Estudis Catalans anualment. D’aquesta manera, la institució reconeix la trajectòria d’excel·lència de Palou en el camp de la nutrició.

El catedràtic de Bioquímica de la Universitat de les Illes Balears (UIB) va rebre la distinció el dia 11 de desembre a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans, a Barcelona. El CCNIEC està format per vint-i-set grups de recerca reconeguts dedicats a l’alimentació, la nutrició i al metabolisme. Es va crear l’any1999, i la seva missió fonamental es basa en contribuir a l’avenç de la recerca bàsica i aplicada en nutrició i a la millora de la qualitat de la informació i la formació nutricional de la societat.

Andreu Palou Oliver

El doctor Andreu Palou Oliver és catedràtic de Bioquímica de la Universitat de les Illes Balears (UIB) des de l’any 1987, on dirigeix el Laboratori de Biologia Molecular, Nutrició i Biotecnologia. És també membre del Comitè de Direcció del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa-Fisiopatologia de l’Obesitat i Nutrició (CIBEROBN) i investigador de l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa). A la UIB, ha ocupat diversos càrrecs com a director de departament, degà i vicerector. Ha estat el primer president del comitè científic de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN). També va ser membre del plenari i vicepresident del Comitè Científic de l’Alimentació Humana (SCF) de la Comissió Europea i, posteriorment, vicepresident del Panell Científic de Nutrició de l’Autoritat Europea en Seguretat Alimentaria (EFSA). Ha dirigit nombrosos contractes d’R+D finançats pel Govern espanyol, la Unió Europea i altres organismes públics i privats, i és autor d’unes quatre-centes cinquanta publicacions científiques indexades.

El seu principal descobriment ha estat el de la funció de la leptina en la llet materna com a nutrient essencial durant la lactància, que protegeix de l’obesitat i de les complicacions associades a l’edat adulta. Ha estat guardonat amb nombrosos premis, com el Premi Internacional Hipòcrates d’Investigació Mèdica sobre Nutrició Humana; el Premi Internacional Alimentació i Salut; el premi a la trajectòria científica de la Societat Espanyola per a l’Estudi de l’Obesitat; el premi Antama, i el premi DuPont de la Ciència.