/

El Govern presenta un pla per garantir la qualitat de la Patata de Mallorca

La direcció general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, del Govern de les Illes Balears, va aprovar ahir, dimecres, el Pla Regional de la Patata de Mallorca

La direcció general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, del Govern de les Illes Balears, va aprovar ahir, dimecres, el Pla Regional de la Patata de Mallorca. Es tracta d’un pla de control de la patata, des del punt de vista fitosanitari i ambiental del cultiu que es començarà a aplicar la setmana que ve.

Fernando Fernández, director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, explicà que aquest document «servirà per garantir la competitivitat en l’exportació de la patata de Mallorca amb uns estàndards de qualitat«. Aquest fet, va apuntar, «serà molt positiu perquè ens avançam i encaixa amb els requeriments que faran els països importadors en un futur pròxim, com és el Regne Unit després del Brexit».

El Pla Regional de la Patata implica un pla de control de la patata de sembra com també la de consum, tant pel moviment del tubercle dins la Unió Europea com en països tercers, amb l’objectiu d’unificar mesures fitosanitàries d’organismes nocius de quarantena, com Globodera. Els controls es faran en camp i també en laboratori.

Previsió de l’exportació de la patata per a enguany
Durant la reunió també s’ha parlat de la campanya d’exportació del 2022 de la patata primerenca, que comença dia primer de març. La previsió inicial és que exportin uns 30 operadors amb unes 333 hectàrees sembrades, tot i que a mesura que avanci aquesta campanya s’esperen noves declaracions. Anualment, de mitjana, surten de Mallorca cap al Regne Unit unes cinc mil tones de patata. El 70% del total de patata que exporta Espanya al Regne Unit prové de Mallorca.

Finalment, també han abordat el tema de les Agrupacions de Productors de Patata, conegudes com APA. L’objectiu és actualitzar les que ja estan creades i facilitar la creació de noves per poder enfortir aquest sector productiu de les Illes Balears. La conselleria preveu treure una línia d’ajuda el tercer trimestre de 2022 en aquest sentit.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

*

code

 

Latest from Actualitat