Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Les famílies que no disposen de beques menjador i estan en situació de vulnerabilitat econòmica agreujada per la crisi sanitària de la covid-19 rebran una targeta per comprar aliments.

Es tracta de l’ajuda que el Govern de les Illes Balears a través de la Conselleria d’Afers Socials i Esports i, de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca, ha posat en marxa aquesta setmana.

La iniciativa consisteix en repartir 1.000 targetes de prepagament, amb 100 euros cada una per adquirir menjar. Els centres educatius de les Illes Balears són els encarregats de repartir-les, una vegada han identificat  les famílies perceptores.

Els destinataris són les unitats familiars que es troben en vulnerabilitat econòmica que han de complir dos requisits:

  • No disposar de cap altra font d’ingressos procedent d’activitat laboral, subsidi o prestació del sistema de garantia d’ingressos.
  • No ser beneficiaris de l’ajut individualitzat de menjador concedit per la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca durant el curs escolar 2019-2020.

Segons apunten des del Govern de les Illes Balears, «és una prioritat inajornable la garantia alimentària i de productes bàsics de les famílies amb menors a càrrec. Un dels objectius de les polítiques de Serveis Socials és detectar i atendre les situacions de manca de recursos bàsics i les necessitats socials de les persones i la comunitat en general. La prioritat és atendre a les persones més vulnerables en moments d’emergència com l’actual».

Foto: GOIB