Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

El sommelier de Mallorca Roberto Duran ha estat el guanyador del concurs Millor Sommelier Internacional de Cava 2019. La gala s’ha celebrat el dimarts 12 de novembre, a l’hotel Majestic de Barcelona.

Roberto Duran és sommelier del restaurant 67 Pall Mall (Londres), va ser Millor Sommelier d’Espanya 2015 i és membre de l’Associació  Balear de Sommeliers (ABS). Va competir contra 18 persones més, que varen ser seleccionades a partir de diverses semifinals que s’han duit a terme durant els darrers dos anys en diversos punts de l’Estat espanyol.

En segon lloc, hi va quedar Ivan Ruiz, director de tast de LOCatamos, i en tercera posició hi va quedar Guillermo Llopis, sommelier del restaurant Le Sol (Alacant), en una final molt disputada en la qual varen haver de demostrar els seus coneixements, servei i creació d’armonies amb Cava.

Els altres participants han estat:

  • David Barro, de Vinos Coalla
  • Marta Burgos, formadora de sommeliers i directora tècnica de la DOP Cebreros
  • Antoni Fernández, sommelier assessor de Licors Moyàde Mallorca
  • Miguel Àngel Garri, formador en el Centre de Turisme d’Alacant i al CR DO Vinos Alicante
  • Jesús González, sommelier de la botiga d’Oviedo Coalla Gourmet
  • Gabriel Lucas, sommelier de Mallorca, anteriorment sommelier al restaurant Marc Fosh (amb una estrella Michelin)
  • Jordi Martínez, propietari de Selecte Wine Store
  • Fernando Mayoral, sommelier del restaurant Rincón de España
  • Javier Mayoral, segon en les finals regionals de Castella i Lleó com a Millor Sommelier de Cava els anys 2012 i 2017
  • Diego Muñoz, cap de sala i sommelier del restaurant La Lobita a Navaleno (Sòria)
  • David Núñez, sommelier a l’Hotel Palace Còrdoba
  • Josep Pelegrín, Millor Sommelier d’Espanya 2016 i confrare de mèrit de la Confraria del Cava de Sant Sadurní
  • Christian Postigo, maître-sumiller del restaurante Palocortado de Málaga
  • Francisco Javier Pozo, professor d’anàlisi sensorial a l’Escola d’Hotelería Natura de Cuenca i formador en l’Associació de Maîtres i Cambrers d’Espanya
  • Julio David Tauste Sierra, cap de sommeliers d’Orrery Restaurant de Londres
  • Benito Troya, ambaixador de vi del Grupo Galaco