El sommelier de Mallorca Roberto Duran ha estat el guanyador del concurs Millor Sommelier Internacional de Cava 2019. La gala s’ha celebrat el dimarts 12 de novembre, a l’hotel Majestic de Barcelona.

Roberto Duran és sommelier del restaurant 67 Pall Mall (Londres), va ser Millor Sommelier d’Espanya 2015 i és membre de l’Associació  Balear de Sommeliers (ABS). Va competir contra 18 persones més, que varen ser seleccionades a partir de diverses semifinals que s’han duit a terme durant els darrers dos anys en diversos punts de l’Estat espanyol.

En segon lloc, hi va quedar Ivan Ruiz, director de tast de LOCatamos, i en tercera posició hi va quedar Guillermo Llopis, sommelier del restaurant Le Sol (Alacant), en una final molt disputada en la qual varen haver de demostrar els seus coneixements, servei i creació d’armonies amb Cava.

Els altres participants han estat:

  • David Barro, de Vinos Coalla
  • Marta Burgos, formadora de sommeliers i directora tècnica de la DOP Cebreros
  • Antoni Fernández, sommelier assessor de Licors Moyàde Mallorca
  • Miguel Àngel Garri, formador en el Centre de Turisme d’Alacant i al CR DO Vinos Alicante
  • Jesús González, sommelier de la botiga d’Oviedo Coalla Gourmet
  • Gabriel Lucas, sommelier de Mallorca, anteriorment sommelier al restaurant Marc Fosh (amb una estrella Michelin)
  • Jordi Martínez, propietari de Selecte Wine Store
  • Fernando Mayoral, sommelier del restaurant Rincón de España
  • Javier Mayoral, segon en les finals regionals de Castella i Lleó com a Millor Sommelier de Cava els anys 2012 i 2017
  • Diego Muñoz, cap de sala i sommelier del restaurant La Lobita a Navaleno (Sòria)
  • David Núñez, sommelier a l’Hotel Palace Còrdoba
  • Josep Pelegrín, Millor Sommelier d’Espanya 2016 i confrare de mèrit de la Confraria del Cava de Sant Sadurní
  • Christian Postigo, maître-sumiller del restaurante Palocortado de Málaga
  • Francisco Javier Pozo, professor d’anàlisi sensorial a l’Escola d’Hotelería Natura de Cuenca i formador en l’Associació de Maîtres i Cambrers d’Espanya
  • Julio David Tauste Sierra, cap de sommeliers d’Orrery Restaurant de Londres
  • Benito Troya, ambaixador de vi del Grupo Galaco