El passeig de Gràcies acollirà aquesta cita del 8 al 18 de març
Barcelona és la ciutat amb més restaurants amb estrelles Michelin de l’Estat, un total de 31. D’aquests 6 es troben a prop del Passeig de Gràcia. Per tant, no és estrany que aquesta emblemàtica zona aculli el festival gastronòmic Passeig Gourmets. L’Associació del Passeig de Gràcia és impulsora d’aquesta iniciativa pionera, i compta amb la implicació d’Estrella Damm, el celler Torres, els caves Gramona, Autocars Julià i Vueling.
La cita, tendrà lloc del 8 al 18 de març, omplirà aquesta avinguda i carrers adjacents de diferents propostes de qualitat que s’adaptaran a totes les butxaques amb la participació de 20 restaurants de la zona.
Durant 10 dies, s’han preparat diferents activitats:
Ruta de platets: La propota més viva i festiva de Passeig de Gourmets amb els 12 restaurants que participen oferint els seus platets amb una copa de cervesa, vi o cava, a gust del consumidor. Els establiments participants en aquesta activitat són:
- Restaurant Jardín del Alma (Hotel Alma)
- Cafè de la Pedrera
- Galaxó (Hotel Casa Fuster)
- La Terraza del Claris (Hotel Claris)
- Farga Diagonal
- La Vinoteca Torres
- El Restaurant del Majestic (Majestic Hotel & Spa)
- Banker’s Bar (Hotel Mandarin Oriental, Barcelona)
- Mordisco
- Roca Bar (Hotel Omm)
- Somni Restaurant & Coctelería (Hotel The One Barcelona)
- Solomillo (Alexandra Barcelona Hotel, Curio Collection by Hilton)
El platet amb maridatge costarà 7 euros.
Showcookings gratuïts: el vessant més formatiu de Passeig de Gourmets oferirà demostracions culinàries, sense cap cost, dins dels hotels i de la mà d’alguns dels xefs i influencersmés coneguts de Barcelona. Els tallers tindran places limitades que s’atorgaran per rigorós ordre d’inscripció al web de l’associació. Les trobades tindran una durada d’unes 2 hores aproximadament.
Menús degustació: alguns dels restaurants més destacats de la zona oferiran 12 menús degustació diferents a un preu tancat, que oscil·larà entre els 40- 55 euros. Els plats i els horaris de servei s’hauran de consultar en cadascun dels establiments participants. Aquests són:
- Restaurant Jardín del Alma (Hotel Alma)
- Boca Grande, Galaxó (Hotel Casa Fuster)
- La Terraza del Claris (Hotel Claris)
- El Restaurant del Majestic (Majestic Hotel & Spa)
- Blanc (Hotel Mandarin Oriental, Barcelona)
- Oria (Monument Hotel)
- El Principal de l’Eixample
- Somni Restaurant & Coctelería (Hotel The One Barcelona)
- Solomillo (Alexandra Barcelona Hotel, Curio Collection by Hilton)
- Tragaluz
- La Vinoteca Torres
Cuina a quatre mans: Es podran gaudir de quatre nits úniques i irrepetibles gràcies a quatre parelles de xefs que uniran talent i experiència .
- Estrenaran aquesta activitat Martín Berasategui i Paolo Casagrande, el dimarts6 de març, al restaurant Lasarte (3 estrelles Michelin). La unió promet modernitat, passió i molta màgia: l’essència de la cuina de Berasategui i el toc personal de Casagrande.
- Joan Roca i Rafa Panatierioferiran una visió particular i renovada de la cuina catalana, el dijous 8 de març, al restaurant Roca Moo (1 estrella Michelin).
- El dijous 15 de març, Carme Ruscalleda i Raül Balamal Moments del Mandarin Oriental, Barcelona. Mare i fill, el tàndem perfecte. Cuinant en família i unint llaços entre Barcelona i Àsia.
- El mateix dia, 15 de març, Nandu Jubany i David Romeromostraran la seva frescor a l’hora de cuinar a El Restaurante del Majestic preparant una proposta gastronòmica pensada per reproduir a casa, al més pur estil Majestic.
- De la mà del xef Enrique Valentí, del restaurant Solomillo (Alexandra Barcelona Hotel, Curio Collection by Hilton) es realitzarà un sopar solidarijuntament amb els xefs de Cocina Conciencia, de la Fundación Raíces. Els beneficis es destinaràn als projectes de la fundació.