Tomeu Arbona és l’únic forner seleccionat de les Illes Balears
El Fornet de la Soca ha estat premiat amb una estrella de La Ruta Española del Buen Pan 2017. Es tracta d’un guardó que han atorgat dues entitats especialitzades en pa: Panàtics i Pan de Calidad. Especialistes d’aquestes organitzacions varen fer una selecció de 450 forns a partir de criteris de popularitat i excel·lència. Durant poc més de 5 mesos es dedicaren a visitar-los de manera anònima fins que n’ha sortir una llista de 83 forns i fleques d’Espanya.
El premi, que s’anomena Estrella Dir-Informàtica en honor a l’empresa que finança la iniciativa, es va lliurar a Madrid el passat dilluns 13 de novembre. El jurat ha valorat els quatre tipus de pa que Arbona elabora de manera artesanal, amb una fermentació llarga i amb farines autòctones i ecològiques: pa de xeixa blanc, de sègol, de blat vestit i de 4 farines (blat mort, blat vestit, xeixa i sègol).
En aquest enllaç podeu consulta els 83 forns guanyadors: https://panatics.com/la-ruta-del-buen-pan/la-ruta-espanola-del-buen-pan-2017/