Aquest estiu, Cap Rocat, una antiga fortalesa del segle XIX ara convertida en un hotel exclusiu de 5 estrelles gran luxe, ubicat a la zona més privada de la Badia de Palma, acollirà la proposta gastronòmica del restaurant Saddle, el clàssic contemporani madrileny guardonat amb una estrella Michelin i dos sols Repsol.
Amb el lema ‘Un llegat de sabor’, Saddle desembarca a Mallorca per crear una experiència única i genuïna en la qual el producte local de temporada i la cultura gastronòmica mediterrània es posen al servei de la tècnica i el receptari clàssic de Saddle durant un temps limitat.
Menú a quatre mans
Aquest viatge sensorial comença amb un menú a quatre mans que tindrà lloc els dies 28 i 29 de juny, concebut expressament per Pablo Laya, xef executiu de Saddle, i Víctor García, director gastronòmic de Cap Rocat i xef de La Fortaleza –el restaurant gastronòmic de l’hotel, guardonat amb dos Sols Repsol–.
Serà un menú especial que fusionarà amb mestria la cuina mediterrània i els clàssics contemporanis. Entre els plats, hi destaquen: la versió del tradicional variat mallorquí de benvinguda, una icona de La Fortalesa. També hi haurà plats com el clàssic de Saddle, el tàrtar de gamba vermella de la Mediterrània amb els seus coralls amb all; les sopes de La Fortalesa; l’anfós salvatge amb escabetx d’oliva de Campo Real (Madrid), de Saddle; una versió de la llagosta a l’estil de Formentera, de La Fortalesa); o la fondue de comté, flor de carbassó, i beurre blanc de riesling, de Saddle, entre d’altres propostes. La seqüència dolça la posa l’exquisit soufflé de Grand Marnier, de Saddle. L’experiència es desenvoluparà a l’espai singular i imponent de Cap Rocat, per a només 30 comensals.
Saddle a Mallorca
Ara bé, la cuina de Pablo Laya es podrà continuar tastant i degustant, ja que Cap Rocat acollirà un pop up (restaurant efímer) de Saddle durant els mesos de juliol i agost, en el qual s’hi oferiran tant elaboracions clàssiques del restaurant madrileny, com d’altres que són un homenatge als gustos i a l’herència balear.
Per aquest motiu, el xef Pablo Laya ha dissenyat un menú degustació, que estarà disponible durant el servei de sopar, el qual és una oda a la temporalitat i consta de 9 passes, entre els que es troben: el pâté en croûte de Saddle, el clàssic tàrtar de gamba vermella de la Mediterrània, com també elaboracions de temporada com la mol·luscada de percebe, navalla, copinya fina i salsa d’herbes del litoral; l’anguila fumada amb tronxos de bleda i velouté ibèrica amb palo cortado o el xot de llet rostit a la graella amb albergínia fumada i salsa d’herba-sana.