Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

El Teatro Lope de Vega de Sevilla ha estat l’escenari que la Guia Michelin ha triat per anunciar els restaurants amb estrella Michelin d’Espanya i Portugal.

La cita s’ha celebrat el vespre del 20 de novembre i ha tengut 2 sorpreses en àmbit balear i pitiús. D’una banda, el restaurant Voro de Canyamel, al municipi de Son Servera, que s’afegeix al palmarès de restaurants de Mallorca amb estrella Michelin. La llista l’encapçala el restaurant Zaranda de Fernando P. Arellano d’es Capdellà (Calvià), amb 2 estrelles Michelin. Amb una estrella es troben els restaurants Maca de Castro (Alcúdia), Andreu Genestra (Capdepera), Es Fum (Calvià), Adrián Quetglas (Palma), Marc Fosch (Palma) i Es Racó des Teix (Deià).

L’altra sorpresa s’ha donat a Eivissa, ja que ha rebut una estrella Michelin el restaurant Es Tragón de Sant Antoni. Malauradament, Menorca continua sense tenir cap restaurant amb estrella Michelin.

Tot i això, cal dir que al capdavant del restaurant Voro s’hi troba Álvaro Salazar, que va guanyar l’estrella Michelin amb el restaurant Argos del Port de Pollença ja desaparegut. Aquest cuiner andalús va començar el mes de març de 2019 una nova etapa amb tot el seu equip (Mario WolgastMaria Cano i Sela Priego) a l’hotel Park Hyatt Mallorca, on ha seguit un estil molt semblant al d’Argos sense deixar d’evolucionar i de donar importància al producte.

El restaurant Es Tragón de Sant Antoni es troba en la carretera que uneix Cala Gracioneta i Cap Negret i està encapçalat pel cuiner madrileny Álvaro Sanz Clavijo. Aquí fa equip amb l’empresari hoteler Antoni Gallart. Hi ofereixen una cuina que defineixen com a tradicional i canalla.

D’aquesta manera, les Illes Balears poden presumir de tenir 10 estrelles Michelin, 9 a Mallorca, repartides entre 8 restaurants i una a Eivissa.

Estrella Michelin a Mallorca i a Eivissa:

Amb 2 estrelles Michelin:

  • Restaurant Zaranda d’es Capdellà (Calvià), amb dues estrelles. Cuiner: Fernando Pérez Arellano

Amb 1 estrella Michelin:

  • Restaurant Adrián Quetglas de Palma, amb una estrella. Cuiner: Adrian Quetglas
  • Restaurant Andreu Genestra de Capdepera, amb una estrella. Cuiner: Andreu Genestra
  • Restaurant MarcFosh de Palma, amb una estrella. Cuiner: Marc Fosh (abans Simply Fosh)
  • Restaurant Maca de Castro del Port d’Alcúdia, amb una estrella. Cuinera: Macarena de Castro
  • Restaurant Es Fum de Palmanova (Calvià), amb una estrella. Cuiner: Rafael Sánchez
  • Restaurant Es Racó d’es Teix de Deià, amb una estrella. Cuiner: Joseph Sauerschell
  • Restaurant Es Tragónde Sant Antoni de Portmany. Cuiner: Álvaro Sanz
  • Restaurant Voro de Canyamel (Capdepera), amb una estrella. Cuiner: Álvaro Salazar