Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Tot i la crisi de la covid-19, el món de la gastronomia presenta sorpreses. Bona mostra d’això és el producte que han creat Jaume Colom i Martí Munar. Es tracta de l’empresa BBQ Per Fum, gràcies a la qual ofereixen estelles de fusta per fumar la carn o el peix que es cuini a la barbacoa o a la graella.

Aquestes estelles de fusta provenen de diversos arbres fruiters de Mallorca, i són una solució excel·lent per donar gust i fumar diferents tipus de preparacions culinàries amb tècniques diferents com barbacoes de carbó i de gas, forn de carbó, kamados, fumadores en fred i en calent….

Procedència de la fusta

La fusta prové de les podes i neteges del camp i muntanyaN’empren  de fruiters com: olivera, alzina, garrofer, ametller, taronger, llimonera, de bótes de vi usades dels cellers de Mallorca. Sobre aquest darrer material, comenten que el roure de les botes és majoritàriament francès i americà, però pel fet que estiguin amarades de vi de l’illa, expliquen que hi aporta un valor afegit molt interessant.

El producte es pot trobar a ferreteries, com BdB Suliar (Sóller) i botigues de productes gourmet com Fet a Sóller.

Naixement del projecte

Martí Munar, propietari de la fusteria també de Sóller Tallat de Lluna en va tenir la idea de fer aquests estelles a partir de les restes usades a la fusteria, però va veure que les fustes emprades al seu negoci no eren aptes per ús alimentari i va cercar alternatives viables, i així va nàixer aquest projecte. Explica que les arrels  empresarials es remunten als seus pares, que varen ser responsables de diferents bars i restaurants. Ell mateix comenta que sempre ha cercat la manera de rendir-los tribut, com per exemple haver dedicat un espai per a cuina en directe de la sala d’exposició de cuines de la fusteria, on hi han passat alguns dels millors cuiners Mallorca, com Guillem Méndez, Benet Vicens i el seu fill Jaume, Aina Burgos, Santi Taura i molts més.