Leider ist der Eintrag nur auf Katalanisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

Tot i la crisi de la covid-19, el món de la gastronomia presenta sorpreses. Bona mostra d’això és el producte que han creat Jaume Colom i Martí Munar. Es tracta de l’empresa BBQ Per Fum, gràcies a la qual ofereixen estelles de fusta per fumar la carn o el peix que es cuini a la barbacoa o a la graella.

Aquestes estelles de fusta provenen de diversos arbres fruiters de Mallorca, i són una solució excel·lent per donar gust i fumar diferents tipus de preparacions culinàries amb tècniques diferents com barbacoes de carbó i de gas, forn de carbó, kamados, fumadores en fred i en calent….

Procedència de la fusta

La fusta prové de les podes i neteges del camp i muntanyaN’empren  de fruiters com: olivera, alzina, garrofer, ametller, taronger, llimonera, de bótes de vi usades dels cellers de Mallorca. Sobre aquest darrer material, comenten que el roure de les botes és majoritàriament francès i americà, però pel fet que estiguin amarades de vi de l’illa, expliquen que hi aporta un valor afegit molt interessant.

El producte es pot trobar a ferreteries, com BdB Suliar (Sóller) i botigues de productes gourmet com Fet a Sóller.

Naixement del projecte

Martí Munar, propietari de la fusteria també de Sóller Tallat de Lluna en va tenir la idea de fer aquests estelles a partir de les restes usades a la fusteria, però va veure que les fustes emprades al seu negoci no eren aptes per ús alimentari i va cercar alternatives viables, i així va nàixer aquest projecte. Explica que les arrels  empresarials es remunten als seus pares, que varen ser responsables de diferents bars i restaurants. Ell mateix comenta que sempre ha cercat la manera de rendir-los tribut, com per exemple haver dedicat un espai per a cuina en directe de la sala d’exposició de cuines de la fusteria, on hi han passat alguns dels millors cuiners Mallorca, com Guillem Méndez, Benet Vicens i el seu fill Jaume, Aina Burgos, Santi Taura i molts més.