La cuinera Anna Petrillo, del restaurant Es Foraster de Palma, s’ha endut el primer premi de la quarta edició del concurs gastronòmic celebrat avui dissabte 13 de setembre de 2025 a la tafona de Son Mesquidassa.
El pa amb oli guanyador, sorprenent i innovador, combinava mousse d’all negre i olives, tomatigues de cirerol confitades, calamar a la planxa farcit de molles amb sobrassada, mozzarella fumada i albergínia, tot rematat amb salsa kimchi, guasacaca i tobiko. Una proposta atrevida que ha captivat el jurat per l’equilibri entre tradició i modernitat.
El jurat d’aquesta edició ha estat format per Tomeu Penya (cantautor i amant del bon pa amb oli), David Maties (guanyador de la 3a edició), Joan Ramis (mestre olier de Conserves Rosselló), Juan Alcaide (mestre tafoner de Son Mesquidassa) i Àngel Aguiló (comunicador).
La competició ha reunit quinze finalistes vinguts de diferents punts de Mallorca. Jaume March, de Pollença, ha aconseguit la segona posició, mentre que Vicky Pou Ramírez, de Sóller, ha completat el podi en tercera. A més, el jove Bernat Bonet ha estat distingit amb el reconeixement especial Futur Mestre del Pa amb Oli per a menors de 16 anys.
L’esdeveniment, organitzat per Olives Rosselló, Son Mesquidassa i Oli Balle, té com a objectiu destacar la dieta mediterrània i posar en valor la riquesa dels productes locals.