Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Hi participen 6 empreses, del 13 al 16 de febrer

Sis empreses de producció ecològica de les Illes Balears es promocionaran de forma conjunta a la fira Biofach de Nuremberg, consideradal’esdeveniment líder mundial d’aliments ecològics. Les empreses es presenten sota la marca Bio Illes Balears amb un estand dissenyat per l’IDI (Institut d’Innovació Empresarial), depenent de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria. Enguany, Bio Illes Balears compta amb un espai de 40 m2, amb una gran imatge de l’il·lustrador Pere Joan, realitzada expressament per a l’estand de Biofach.

Els visitants trobaran a l’estand una mostra representativa de productes ecològics de les Illes: oli, espècies, sal, derivats de la tomàtiga i de la garrova. Les empreses que hi participaran són Agromallorca SATEs Garrover de MallorcaEspecias CrespíFlor de Sal d’Es TrencOli Nostro, i Olíric.

L’IDI i la Cambra de Comerç han coordinat la presència d’aquestes empreses a Biofach, en el marc del Pla d’Internacionalització que es promou des de la Direcció General de Comerç i Empresa de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, i que estableix ajudes per promocionar els productes balears a l’exterior. S’ha comptat també amb la col·laboració de l’Associació de la Producció Agrària Ecològica de Mallorca (APAEMA). De fet, aquest serà el tercer any d’aquesta iniciativa publicoprivada que permet a les empreses de producció ecològica tenir una presència a un dels mostradors més importants a nivell mundial.

Biofach, fira d’aliments ecològics, se celebra del 13 al 16 de febrer a Nuremberg. L’esdeveniment compta amb més de 2.900 expositors de tot el món i 45.000 metres quadrats d’exposició. L’any passat, la fira va tenir més de 50.200 visitants, més de la meitat internacionals. Enguany, per tal de complementar els elements de l’estand, hi col·laboren empreses productores de les Illes Balears tant per al mobiliari com per als complements: Anglada, Germans Adrover, Català Roig i Teixits Vicens.

AGROMALLORCA SAT

Fundada l’any 1964, és una de les empreses productores de fruita i verdura més importants de les Illes Balears. Amb l’experiència de més de 50 anys i tres generacions, continua creixent i treballant per satisfer les necessitats dels consumidors. La filosofia de la companyia té com a base el control i la interrelació de cada un dels cicles que intervenen en el procés complet dels seus productes, des de la sembra fins que arriba al consumidor, fet que permet suprimir al màxim els intermediaris. Tot això, reforçat amb la darrera tecnologia i un excel·lent equip humà, que completen el cercle de producció amb el màxim nivell d’exigència i qualitat. Aquesta empresa presenta a Biofach la nova línia de productes derivats de la tomàtiga.

ES GARROVER DE MALLORCA

Aquesta empresa comercialitza productes ecològics derivats de la garrova des de l’any 2015. Es tracta d’una empresa familiar amb fortes arrels en el comerç de la garrova, a més de tenir experiència en la sembra i processament d’aquest producte des de fa més de 70 anys. Els garrovers formen part del paisatge de Mallorca, i per això la tasca d’aquesta empresa és una garantia de la conservació d’aquesta herència agrícola per a futures generacions. Es Garrover de Mallorca presenta a Biofach una nova línia de productes de garrova per a mercats internacionals.

ESPECIAS CRESPÍ

És una empresa familiar fundada l’any 1945 i especialitzada en condiments d’alta qualitat per a una cuina saludable. Els camps de Mallorca són l’escenari on creix i es recull l’àmplia gamma de productes de l’empresa, que posteriorment se sequen a baixa temperatura i es processen a les seves instal·lacions. L’empresa centra la seva activitat en ingredients mediterranis i té nombroses receptes elaborades per cuiners amb estrelles Michelin: Picalgas (per a pasta, car o peix), Currys (morat, vermell, verd o el tradicional indi), Crespaella (per a plats d’arròs), Tap de Quartí (i altres tipus de pebre), safrà, herbes aromàtiques, etc.

FLOR DE SAL D’ES TRENC

L’empresa espanyola Gusto Mundial Balearides va crear la marca Flor de Sal d’Es Trenc l’any 2003 per a la sal de Mallorca. Es recull a mà només la sal que flota a l’aigua de Ses Salines. L’aigua procedeix de la platja verge d’Es Trenc, ubicada a un parc natural. El resultat és una sal orgànica completament natural i d’alta qualitat, un producte pur i sense refinar. Des de 2004, i per primer cop a Europa, l’empresa crea una àmplia gamma de mescles amb ingredients exclusius. Flor de Sal d’Es Trenc combina la sal amb herbes mediterrànies, espècies, fruites i flors. L’empresa organitza visites guiades que permeten viure l’experiència del procés de la sal i gaudir del paisatge.

OLI NOSTRO

L’objectiu d’Oli Nostro és produir i oferir un oli orgànic d’oliva mallorquí i d’alta qualitat. Aquesta empresa elabora oli de forma ètica, responsable i transparent. La recollida de l’oliva es fa de forma manual i al punt òptim de maduració, fet que produeix un oli d’un color verd intens, amb un gust afruitat amb aromes d’herba verda i notes picants. L’oli orgànic d’oliva extra verge “Reis de Mallorca”, que presenta a Biofach, és una mescla d’arbequina, varietats mallorquina i picual de diferents gustos: dolç, verd i picant.

OLÍRIC

Aquesta empresa crea un oli de gran qualitat amb personalitat, i el caràcter i sabor característic de la Mediterrània. La companyia ha triat per al seu producte les varietats arbequina i koroneiki. La simbiosi entre ambdues varietats atorga a Olíric un sabor únic i diferenciat, ple de matisos, amb un resultat final equilibrat i elegant. La varietat arbequina li aporta dolçor i un elevat grau d’afruitat amb aromes d’herba acabada de tallar, ametlló, tomàtiga i poma. La varietat koroneiki aporta elevats nivells d’àcid oleic que ajuden a una millor conservació de l’oli. El resultat és un oli d’oliva amb aromes d’herba fresca, ametlla, plàtans i poma verda.