Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Fins dia 18 de desembre, els forners i pastissers de Palma poden presentar la seva proposta de Pastís de Sant Sebastià. La idea és elaborar un producte que pugui arribar a ser identificat com a propi de les festes de Sant Sebastià i que, amb el temps, els ciutadans de Palma puguin arribar a consumir-lo de manera habitual, i s’associï així de forma generalitzada a les festes del patró de la ciutat (dia 20 de gener).

Segons s’explica a les bases del concurs: La composició del pastís pot ser dolça o salada i dependrà de la capacitat creadora de cada artesà. Els ingredients principals han de ser els propis de la cuina mallorquina; en qualsevol cas, sempre que impliquin algun valor afegit, es podrien completar amb algun toc o aroma de productes d’altres procedències. El resultat final del producte hauria de tenir un preu de mercat raonable i a l’abast de tota la ciutadania. La seva elaboració no hauria de ser excessivament complexa, ja que, per a arribar a ser un producte popularment acceptat, és important que es pugui fer a casa i per part de la majoria de la població.

Ruta per triar el millor pastís

En el programa de festes de Sant Sebastià es proposarà als ciutadans una ruta de degustació perquè cada forn o pastisseria, a més d’oferir els seus productes habituals, pugui presentar, donar a conèixer i comercialitzar el seu producte candidat a Pastís de Sant Sebastià. Els establiments inscrits s’han de comprometre a estar oberts i a atendre el públic els dies i en l’horari mínim que es determini. El pastís guanyador serà el que obtingui la major puntuació d’un màxim de 100 punts, que s’atorgaran de la forma següent: a) 70 punts, per part d’un jurat. b) 30 punts, fruit d’una votació ciutadana.

Les propostes es poden presentar de dilluns a divendres, entre les 9 i les 14 h, a les dependències de Participació Ciutadana, contacte: 971 22 59 02.

Cada establiment hi ha de presentar una única proposta de Pastís de Sant Sebastià, juntament amb un nom que l’identifiqui, una fotografia del producte final, els ingredients amb què ha estat elaborat, el preu final de venda al públic per unitat acabada i/o per ració de consum, i el nom del seu creador.

Podeu descarregar el full d’inscripció aquí. [pdf]