Es farà dia 13 de juliol vespre al restaurant Es Tast de na Sílvia de Ciutadella
L’any 2017 se celebra el bicentenari de la mort del pintor menorquí Pasqual Calbó. Des del Museu d’Història de Menorca i l’associació gastronòmica Fra Roger han organitzat diferents iniciatives.
La primera és un sopar setcentista al restaurant Es Tast de na Silvia de Ciutadella, en el que es recorrerà Itàlia, Viena, Menorca, Cuba i Santo Domingo a través dels productes i els plats de l’època, amb la interpretació que en faran Silvia Anglada i Toni Tarragó, cuinera i cap de sala del restaurant.
Tendrà lloc el dijous 13 de juliol, a les 21 hores. Les places son limitades, el preu és de 60€ per persona (50€ per als socis de Fra Roger), pots fer la reserva prèvia cridant al telèfon 971387895.
El menú consisteix en 6 plats, que rememoren diferentes etapes de la vida del pintor:
1752 Naixament de Pasqual Calbó a Maó
Pa de blat xeixa amb maonesa
1760 adolescència a Menorca
Coca de garrova, botifarró i poma
1770 1a sortida de Menorca cap a Gènova
Tomàtiga, albergínia, alfàbrega, formatge, pinyons
1774/1778 viatge a Venècia i Roma
Risotto de blat amb ànnera i cítrics
1787 a 1790 viatge a l’Havana, Santo Domingo i Nova Orleans
Peix amb iuca i llet de coco
Porc confitat amb patates de malaga i panses
1817 mort de Pasqual Calbó a Menorca
Corajillo, recordant la seva època a l`Havana
Tot maridat amb vi, que en un dels seus viatges no va poder enviar a la seva familia a causa de l’elevat preu.
A més a més, s’han organitzat altres activitats:
Dissabte, 5 d’agost a les 20.30 h: Festa setcentista al Museu de Menorca a Maó, a través de la música, l’art i la gastronomia de l’època. Hi haurà un tast gastronòmic, i l’actuació musical de Menorca Wind Quartet, que interpretarà peces del segle XVIII. Les persones que hi vagin disfressats de personatges del segle XVIII rebran un petit obsequi i aquella persona que vagi més ben caracteritzada, s’endurà dos catàlegs de l’exposició. S’hi projectarà també el mapping ‘El viatge creatiu de Calbó’. Lloc: Museu de Menorca (Avinguda Dr. Guàrdia s/n. Maó).
Divendres, 24 de novembre a les 21 h: Sopar setcentista al Museu de Menorca a Maó, que prepararan Silvia Anglada i Toni Tarragó, xef i cap de sala, respectivament, del restaurant Es Tast de na Silvia de Ciutadella. En aquest cas també es recorrerà Itàlia, Viena, Menorca, Cuba i Santo Domingo a través dels productes i els plats de l’època. Les places són limitades, la inscripció prèvia es pot fer al telèfon 971 35 09 55. Lloc: Museu de Menorca (Avinguda Dr. Guàrdia s/n. Maó).