Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

El bar de Palma conegut popularment com Merendero Minyones s’ha proclamat guanyador de la segona edició del Campionat del Món de Pa amb Oli, una cita celebrada dia 28 de febrer al parc de la Feixina de Palma.

Juan Pablo Quincuel va preparar el pamboli de Merendero Minyones, una idea que va sorgir de forma casual i per a la qual ha usat producte de Mallorca i de Menorca de qualitat, com oli d’oliva verge extra Son Mesquidassa, tomàtiga de Ramellet, licor d’herbes, paté de porc Blanco de Felanitx, taronja de Sóller deshidratada, ametla torrada de Binissalem y formatge vell de Menorca de la firma La Payesa. Cal comentar que fa pocs mesos que Juan Pablo Quincuel s’encarrega d’aquest bar popular de Palma, conegut també com Ca na Brutes, que fins el mes de gener d’enguany ha estat regentat per Maria Martorell.

En segon lloc, ha quedat el restaurant Sa Punta de Son Servera. El seu cuiner, Andreu Moreno, hi ha presentat un pamboli d’arengada, formatge ecològic semicurat de sa Teulera (Manacor) i ceba fresca. D’altra banda, el tercer lloc ha estat per Ses Voltes Espai Gastronòmic de Ciutadella, el seu cuiner Diego Carrasco, hi va presentar un pa amb oli de saltao de porc negre amb ceba, pebre blanc de Mallorca, tomàtiga, pa de xeixa i sègol del Forn s’Àvia Rita (Ciutadella) i brotets de coriandre.

El guanyador, juntament amb els dos finalistes podran vendre els pambolis a 6 euros durant els dies 28 i 29 de feber i 1 de març. 

El jurat ha estat format per Andreu Genestra, xef amb estrella Michelin del restaurant homònim de l’hotel Son Jaumell; Igor Rodríguez, xef del restaurant El Txoko de Santa Eulàlia; Pep Magraner, president de l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears; Joan Fornari, forner del Forn i Pastisseria Gelabert de Llubí i guanyador del Millor Pa Moreno 2019; Joan Mayol, president de la denominació d’origen Oli de Mallorca; Lydia Corral, periodista gastronòmica; i Roger Busquets, xef del restaurant Es Rebost.

Podeu consultar les activitats programades en la II Fira del Pa amb Oli:

Divendres 28 de febrer:

  • 00 hores: Concert amb el grups Ana Ferrer, Amulet i Cabot.

Dissabte 29 de febrer:

  • 11 hores: Jornada gastronòmica de Menorca amb l’associació Fra Roger.
  • 15 hores: Pa amb dj i showcooking a càrrec d’Es Rebost.
  • 17 hores: Sessió remember amb vinils a càrrec del DJMiquel Font.
  • 00 hores: Festa Los40Classic amb tots els números 1 a càrrec dels disjòqueis Manolo Echevarría i Miguel Vera.
  • 00 hores: Horabauxa amb els DJ Oliveros i Conejomanso.

Diumenge 1 de març:

  • 11 hores: Festa infantil amb l’actuació de Xispita & Geordi.
  • 16.30 hores: Concert de Tomeu Penya i Gèminis.