/

Premis Manjària 2021

En aquesta segona edició dels guardons, s'ha premiat la Ruta del Llonguet, la cuinera Maca de Castro, Garden Hotels i Ramaders Agrupats de Felanitx, que reberen una obra de l'artista Miquel Segura

Manjària, el suplement gastronòmic de Diario de Mallorca, va lliurar el dilluns 29 de novembre els seus premis. En aquesta segona edició dels guardons, s’ha premiat la Ruta del Llonguet, la cuinera Maca de Castro, Garden Hotels i Ramaders Agrupats de Felanitx, que reberen una obra de l’artista Miquel Segura.

L’acte de lliurament de premis consistir en la impartició de dues ponències. La primera va ser a càrrec del sommelier Rubén Pol, qui va parlar de la funció del sommelier al restaurant en l’actualitat. La segona ponència, la va impartir el consultor en màrqueting Gonzalo Coterillo, que va comentar les principals eines que s’han de tenir en compte per usar bé les xarxes socials.

També hi va haver una taula rodona sobre casos d’èxit en agricultura i ramaderia ecològica, en la qual hi participaren Mireia Oliver, de Vins Can Majoral (Algaida), Xisco Llompart, de la finca Purgatori (Llucmajor), i Andreu Adrover, enginyer tècnic agrícola de Sa Teulera (Petra).

El suplement, de periodicitat mensual, està dirigit per Magdalena Mesquida i ofereix un resum de les novetats del sector gastronòmic de Mallorca.

El premiats fores els següents:

  • Ruta Llonguet: el jurat ha decidit guardonar-la per ser una iniciativa popular exitosa, que ha permès reviure un producte quasi desaparegut, el llonguet. La Ruta va començar el 2015 i aquest 2021 ha arribat a la 7a edició.
  • Garden Hotels: És una firma que ha apostat sense embuts per la sostenibilitat, el producte local i de quilòmetre zero. Una iniciativa de la direcció de l’empresa en la qual s’hi ha implicat tot el personal, com ara el cuiner José Jaramillo.
  • Maca de Castro: La cuinera va apostar per traslladar el seu concepte culinari a Palma amb el restaurant Andana, una aposta ferma per la qualitat. El seu hort, la defensa pel producte de temporada i local, juntament amb la seva solidaritat silenciosa, recordem que va cuinar per a gent que no ho podia fer en els moments més durs del confinament i la pandèmia, han demostrat que és una excel·lent cuinera i persona.
  • Ramaders Agruparts de Felanitx: són un exemple d’unió i de feina ben feta. L’any 1982, 39 ramaders decidiren  fer feina plegats per professionalitzar-se. Han sabut fer pinya, ajudar-se i modernitzar-se per atendre les necessitats d’avui dia. Per això no solament tenen guardes d’animals, sinó que també disposen de sala d’especejament, laboratori, màquines de transformació per elaborar productes com ara sopa farcida, pilotes, filets, etc.) i embotits.

Mae de la Concha, consellera d’Agricultura, va cloure l’acte i va criticar que en àmbit mundial «les empreses que dominen el sector de l’alimentació, són també les empreses farmacèutiques».

Fotografies: B. Ramon / Diario de Mallorca

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

*

code

 

Latest from Actualitat