Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán y Inglés Estadounidense. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Ingredients:

Per a 4 persones

  • 320 gr. d’espaguetis
  • Una sípia de 500/750 gr. amb la bosseta de la tinta
  • 6 cullerades d’oli
  • una bona picada de julivert
  • un all
  • una ceba petita
  • un got de vi blanc
  • bitxo

Preparació:

Netejau la sípia, tallau-la a trossos i guardeu la bosseta de la tinta. Després feu bocins la ceba i tallau a trossets molt petits el julivert i l’all.

A continuació, en una paella molt ampla (després hi haureu de abocar els espaguetis) escalfau l’oli i afegiu-hi la picada d’all i julivert, la ceba i el bitxo (o pebre de cirereta). El punt de bitxo és important, no tingueu por. Després, coeu-ho un parell de minuts (que no ens cremi l’all) i afegiu-hi la sípia.

Deixau-ho coure un parell de minuts més remenant-ho de tant en tant. A continuació, afegiu-hi el vi i coeu  15 minuts, 10 amb tapa, 5 sense tapa fins que la sípia estigui tendra.

No se si us passa, però per mi cada sípia és un món. Després dels 15 minuts tastau-la. Si encara fos dura coeu-la per més temps i si fa falta afegiu-hi una mica d’aigua, perquè l’all no es cremi.
Quan la sípia ja es cuita, afegiu-hi la bossa de la tinta i remenau fins que estigui completament dissolta.

Per acabar, bulliu els espaguetis, escorreu-los i aboqueu-los a la paella amb la salsa de sípia. Remenau un parell de minuts amb la flama ben forta, emplatau i serviu-ho amb julivert acabat de picar.
Buon appetito!