Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán y Inglés Estadounidense. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Ingredients

  • Per fer el iogurt: 1l de llet, 1 iogurt natural i 100g de sucre
  • Maduixes
  • Encenalls de xocolata negre

Elaboració
Primer s’ha d’elaborar el iogurt:
Pels que teniu Thermomix: poseu tots els ingredients per fer el iogurt dins el pot de la Thermomix i programeu 15 segons a velocitat 3. A continuació afegiu 5 minuts, 50º, velocitat 1.
Mentre es mesclen els ingredients enceneu el forn a 50º perquè es vagi encalentint.

Quan tenim la mescla feta l’aboquem dins els potets on ho volem servir i ho posem dins el forn. Jo us aconsell deixar el forn a 50º la primera hora i després aturar-lo. Al cap d’una hora tornar-lo encendre un poc més i després ja deixar-lo aturat. Han d’estar dins el forn entre 8 i 12 hores, sense obrir-lo per evitar refredar-lo.

No podem passar de 50º per no rompre els ferments que porta el iogurt i que seran els que ens ajudaran a quallar els nostres.

Pels que teniu iogurtera: mescleu dins un bol els ingredients per fer el iogurt, els aboqueu dins els pots que s’han de servir i programeu la iogurtera. També estan dins unes 8 hores.

Pels que no teniu ni Thermomix ni iogurtera: poseu la llet dins una olla al foc. Penseu que no podem passar dels 50º, per tant s’ha de controlar amb un termòmetre o, en cas de no tenir-ne, vigilar-ho molt. Jo us aconsell només posar-li uns 2-3 minuts, just que sigui una mica tèbia. Després li mescleu el iogurt i el sucre, i seguiu els mateixos passos que de la Thermomix, aboqueu la mescla dins els pots i amb el forn calent a 50º ho deixem dins entre 8 i 12 hores.

Quan ja tenim els iogurt fet, passem a l’elaboració de la nostra “mossegada dolça”.
Dins el potet on hem fet el iogurt, si aquest és el de servir (en cas que no ho sigui, primer posem el iogurt a cullerades allà on el volem servir), hi posem la maduixa tallada a trossos petits i ho decorem amb encenalls de xocolata, millor si és negre.