Ingredients
Per a 4 persones:
– 4 magranetes amb sèsam
– 1/2 lletuga
– 1 tomàtiga
– 1 ceba
– 4 tallades o llenques de formatge cheddar
– 4 ous
– 250 g de carn capolada
– 100 g de bacó
– Sal
– Pebre bo
– Orenga
Opcional
– Quètxup, mostassa i/o maonesa al gust.
Preparació
Per començar hem de preparar la carn capolada, que la podeu comprar de vedella, de porc, mesclada, de xot o de pollastre i indiot.
Agafarem la carn, la posarem dins una font i la salpebrerem, hi afegirem una mica d’orenga al gust i en estar tot ben mesclat farem quatre hamburgueses de la mateixa mida. Perquè no s’esflorin, usrecoman enfarinar-les una mica abans de posar-les al foc.
Posarem la carn a la planxa, el bacó i els ous. Quan la carn estigui quasi feta hi posarem el formatge damunt i esperarem que s’acabi de fer.
Dins una paella prèviament podeu caramel·litzar la ceba amb Pedro Ximénez, o també la podeu menjar crua.
Per emplatar posarem el pa, una mica de lletuga, l’hamburguesa, el bacó, una rodanxa de tomàtiga, un ou, la ceba caramel·litzada i taparem amb l’altre part del pa.
L’hamburguesa se sol acompanyar amb un grapat de patates fregides.
Bon profit!