Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán y Inglés Estadounidense. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Ingredients

Per a 4 persones:

– 4 magranetes amb sèsam
– 1/2 lletuga
– 1 tomàtiga
– 1 ceba
– 4 tallades o llenques de formatge cheddar
– 4 ous
– 250 g de carn capolada
– 100 g de bacó
– Sal
– Pebre bo
– Orenga

Opcional
– Quètxup, mostassa i/o maonesa al gust.

Preparació

Per començar hem de preparar la carn capolada, que la podeu comprar de vedella, de porc, mesclada, de xot o de pollastre i indiot.

Agafarem la carn, la posarem dins una font i la salpebrerem, hi afegirem una mica d’orenga al gust i en estar tot ben mesclat farem quatre hamburgueses de la mateixa mida. Perquè no s’esflorin, usrecoman enfarinar-les una mica abans de posar-les al foc.

Posarem la carn a la planxa, el bacó i els ous. Quan la carn estigui quasi feta hi posarem el formatge damunt i esperarem que s’acabi de fer.

Dins una paella prèviament podeu caramel·litzar la ceba amb Pedro Ximénez, o també la podeu menjar crua.

Per emplatar posarem el pa, una mica de lletuga, l’hamburguesa, el bacó, una rodanxa de tomàtiga, un ou, la ceba caramel·litzada i taparem amb l’altre part del pa.

L’hamburguesa se sol acompanyar amb un grapat de patates fregides.

Bon profit!