Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán y Inglés Estadounidense. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Ingredients

Base

– Pa pagès
– Tomàtigues de ramellet
– Oli d’oliva verge
– Sal

Companatge

– Formatges maonès
– Pernil salat
– Pebres coents
– Fonoll marí
– Olives trencades o pansides

Preparació

El pamboli és un dels plats més típics de les nostres contrades i un dels més senzills de fer. De fet, normalment cadascú se’l fa directament a taula.

Hem de d’agafar una llesca de pa pagès, millor si el torrau abans, li fregau (o sucau) una mica de tomàtiga de ramellet, la salau al gust, i hi afegiu una mica d’oli d’oliva verge i finalment li posau un parell de tellades de formatge i de pernil salat. Si voleu, us recomanam acompanyar el pamboli amb pebres coents, fonoll marí i un parell d’olives.

Del pamboli en podeu fer tantes variants com productes hi vulgueu combinar. De fet, a mi m’agrada molt fregar un all abans de posar-hi la tomàtiga.

Bon profit!