Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán y Inglés Estadounidense. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Ingredients

Per al fondant:
250 g de cobertura negra al 70%
200 g de mantega
80 g de sucre en pols
4 ous

Per al cremós:
315 g llet sencera
315 g nata al 35% de greix
75 g de sucre
275 g de cobertura al 70%
4 vermells d’ou
1 full de gelatina

Per a la sopa de xocolata blanca:
100 g llet sencera
50 g nata
15 g Maicena
75 g xocolata blanca
25 g sucre

Per a la teula de xocolata:
50 g de cobertura de xocolata amb llet

Preparació

Començam amb el fondant. Fonem la mantega i la cobertura al bany maria. Mentre es fon separam el vermell del blanc d’ou, muntam el blanc de l’ou a punt de neu amb una mica de sucre. Ho reservam a la gelera. Després muntam els vermells d’ou amb la sucre restant i ho reservam. Quan la mantega i la cobertura estan fusos i han davallat una mica la temperatura
mesclam primer amb el vermell esponjat i hi afegim en dues vegades el blanc d’ou muntat a punt de neu. Ho colocam dins el motlle desitjat al forn a 180ºc, durant 20 minuts aproximadament. Ens ha de quedar dur per fora i una miqueta cremós a l’interior però consistent.

Per al cremós, encalentim la nata, la llet i el sucre. En un bol a part hem de tenir els vermells batuts i quan la mescla estigui calenta ho hem de mesclar amb els vermells i tornar-ho a posar al foc. Quan hagi espessit una mica ho posam amb la cobertura i ho remenam fora del foc fins que es fongui del tot juntament amb la gelatina previàment hidratada amb aigua. Ho deixam reposar tot a la gelera mínim 24 hores.

Per a la sopa de xocolata blanca, reservam una mica de llet per dissoldre la Maicena. Encalentim la nata, la llet i el sucre i quan estigui a punt de bullir, hi afegim la Maicena i ho remenam perquè no s’aferri. Quan hagi agafat la textura d’una crema lleugera ho retiram del foc i ho mesclam amb la cobertura blanca. Ho reservam a la gelera tapat.

Per a la teula de xocolata, fonem la cobertura al microones amb cura que no es cremi i ho estenem entre 2 làmines de paper film (paper transparent de cuina)i ho reservam a la gelera perquè torni fort.

Finalment ho muntam. Posam el fondant a la base del plat, a sobre hi posam una bola de cremós de xocolata, i a sobre del cremós, la teula clavada i banyam amb la sopa. Per acabar hi tiram pols de cacau i ho decoram amb una fulleta de menta i algunes fruites vermelles. Bon profit!