Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán y Inglés Estadounidense. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Ingredients

  • Mig kilo de maduixes
  •  Pasta de full
  •  3 ous (jo en vaig fer servir 4 perquè eren molt petits)
  •  200 ml de llet
  • 1 cullerada de sucre per cada ou
  • 200 ml nata per muntar
  • Almívar (3 o 4 cullerades de sucre i una mica d’aigua)

Elaboració
És un pastís en quatre passes: pasta de full, flam, nata i maduixes.
1. La pasta de full: la vaig comprar feta. Triem el motlle i el folrem amb paper vegetal i per sobre el folrem amb la pasta de full.

2. El flam:
Ingredients:

  • 3 ous (jo en vaig fer servir 4 perquè eren molt petits)
  • 200 ml de llet
  • 1 cullerada de sucre per cada ou

Escalfem la llet amb el sucre perque es dissolgui i li afegim als ous batuts sense deixar de batre perque no es cualli l’ou. Es tira a dintre del motlle que hem folrat amb pasta de full i, tapat amb paper de plata, el fiquem al forn escalfat a 180º uns 15-20 minuts.

3. Nata: muntem 200 ml de nata i, un cop tret el pastís del forn i refredat, el decorem. No cal que sigui perfecte, penseu que a sobre hi posarem les maduixes.

4. Maduixes: les netegem, les partim per la meitat i les reservem. A una paella hi posem unes cullerades de sucre i una mica d’aigua i fem un almívar espés. Col·loquem les maduixes a sobre de la nata i les pintem amb un pinzell amb l’almívar. Si voleu també podeu pintar la pasta de full dels voltants.