/

Sa Pobla es reafirma com la capital de l’arròs

La regidora Magdalena de la Fuente convida a gaudir de la Fira de l'Arròs Pobler i del seu programa d'activitats

La Fira de l’Arròs Pobler arriba a la vuitena edició consolidada en el calendari de tardor. Així ho explica Biel Ferragut, batle de sa Pobla: «conreu històric, introduït a sa Pobla l’any 1901, ja consolidat i que ha creat una marca més enllà de les nostres fronteres. La fira és el moment de reconèixer aquest producte, els pagesos que encara el conren, i els jornalers i jornaleres que, en un passat no tan llunyà, s’enfrontaren a una feina dura dins les veles pròximes a s’Albufera».

La cita tendrà lloc els dies 25 i 26 de novembre i serà molt semblant a la de l’any passat perquè va agradar molt. Hi haurà artesania, però sobretot molta de qualitat i aliments de quilòmetre zero, de la marjal de sa Pobla. Com a novetat, hi haurà una macroconcentració de caravanes, que se situaran al polígon dels Molins d’Aigua. Magdalena de la Fuente, regidora responsable de la Fira, remarca que hi haurà animació de carrer i decoraran els carrers on se celebra la fira. A més, «hi haurà el tast d’arròs brut, la recaptació del qual es destinarà a Llar de Memòria. També hi haurà una exhibició amb més de 100 cavalls, més de dues-centes paradetes, a més del mercat tradicional que se celebra cada cap de setmana». En podeu consultar el programa complet aquí.

El programa es complementa amb les jornades culinàries Menjar Bé a sa Pobladel 17 al 26 de novembre, en les quals hi participen setze restaurants i en les quals l’arròs brut hi té molt de protagonisme. Podeu consultar els menús i els plats que hi ofereixen a continuació:

E-Cosí
Lluna, 27 · 601 510 223

  • Frit de bacallà (recepta de Sineu)
  • Sípia amb salsa (recepta poblera)
  • Ensalada de pop (recepta alcudienca)
  • Llagosta fregida (recepta poblera)
  • Carn amb tres tasses (recepta de Galilea)
  • Allioli de tomàtiga de ramellet (recepta de Manacor) amb coca de patata torrada i galetes d’oli
  • Arròs amb llet amb gelat d’avellana

 

Soul Food cocineros
Plaça Major, 7 segon pis · 639 505 918

  • Varietat de cheesecake (pastís de formatge)

 

Bar Rapinya
Carrer Plaça, 13 · 971 540 303

  • Frit de tardor
  • Bacallà amb porro
  • Caragols
  • Porcella
  • Menú fira dia 26: 20 €
    • Arròs de calderó
    • Porcella
    • Postres i cafè

 

Poliesportiu sa Pobla
Mestre Arabí, s/n · 981 187 884

  • Arròs Brut
  • Paella mixta
  • Arròs marinera

 

Capritxo Nostro
Placeta des Tren , s/n · 628 170 902 – 971 188 922

  • Per encàrrec
    • Arròs brut
    • Paella mixta
    • Paella negra
    • Paella de verdura
  • Dissabte 18 i 25 – sopar amb plats de carta
  • Menú per dinar dia 26: 23 €
    • Arròs brut o caragols
    • Porcella o bacallà gratinat amb allioli
    • Postres o cafè

 

Restaurant Plaça Vuit
Plaça Major, 8 · 971 544 400

  • Risotto nero (arròs melós amb sèpia, gambes i tinta de calamar)

 

Bar Restaurant sa Fona
Carrer Fadrins, 87 cantonada Capità Pere · 971 540 357

  • Plat especial de la Fira “Confit d’ànnera amb salsa de mel al romaní i arròs pilaf”
  • Diumenge de fira menú especial d’arròs brut

 

Bar 9 Jovent
Carretera de l’Albufera, núm. 6 · 871 840 273

  • Peus de porc
  • Frit de porc
  • Llom amb esclata-sangs
  • Llengua
  • Callos
  • Pica-pica
  • Sípia a la planxa
  • Galtes
  • Dissabte de la fira dia 25: Paella mixta

 

Bar Sa Sini
General Marzo, 1 · 680 365 393

  • Arròs amb bolets

 

Bar Sa Placeta
Dr. Gómez Ulla, 2 · 971 540 538

  • Menú de dissabte 25, prèvia reserva. Preu: 22 €
    • Entrant: fideus d’arròs al curri amb gambes
    • Plat principal a triar:
    • Mitjana (chuletón) a la pebrassa amb patata al forn i arròs aromatitzat.
    • Tataki de tonyina amb salsa cítrica i arròs
    • Postres a triar
    • Vi negre Rioja Hallazgo i blanc Verdejo i aigua.
  • Menú de diumenge 26, prèvia reserva. Preu: 25 €
    • Entrant: Arròs brut o caragols
    • Plat principal:
    • Porcella , llom amb col, bacallà gratinat amb allioli o calamars farcits.
    • Postres a triar
    • Vi negre Rioja Hallazgo i blanc Verdejo i aigua.

Del 17 al 26 de novembre es poden fer els 2 menús, prèvia reserva i amb un mínim de 6 persones.
Cada dia als nostres menús hi haurà un plat amb arròs.

 

Restaurant Marina
Carrer Marina, 15 · 971 540 967

  • A la nostra carta hi trobaràs varietat d’arrossos.
  • Per la fira prepararem un Bacallà amb allioli de sobrassada.

 

Vaumar Cafè
Plaça Major, 13 · 971 544 417

  • Raviolis de carn amb salsa de sobrassada i formatge maonès

 

Diner s’Impuls
Carrer Renou, 47 · 646 560 345

  • Hamburguesa de boví amb patates (infantil)
  • Salsitxa Frankfurt amb patates
  • Kebab de pollastre al plat amb patates i amanida

 

Bar Cristal
Carrer Lluc, 44 · 871 841 119 / 627 641 148

  • Menú de diumenge 19
    • Pa amb allioli i olives
    • Plat principal:
    • Arròs negre amb calamars i gambes
    • Postres:
    • Pastís de formatge
    • Crème brulée (crema cremada)
    • Beguda i cafè inclosos.
  • Menú de diumenge 26
    • Pa amb allioli i olives
    • Plat principal:
    • Arròs brut
    • Segon plat:
    • Galtes de porc amb vi
    • Postres:
    • Pastís de formatge
    • Pastís de tres xocolates
    • Beguda i cafè inclosos

 

Bar Toni Cotxer
Major, 4 · 971 540 005 / 610 771 506

  • Llom amb esclata-sangs
  • Ensalada russa
  • Arrebossats

 

Boet
Plaça Major, 2 · 871 852 556

  • Vieires amb picornells amb salsa
  • Arròs brut
  • Frit de carabassa
  • A la carta (carn, peix, pasta, hamburgueses, pizzes, menjar de mans (finger food), plats per compartir, menú infantil…)

 

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat