La Fira de l‘Arròs Pobler arriba a la vuitena edició consolidada en el calendari de tardor. Així ho explica Biel Ferragut, batle de sa Pobla: „conreu històric, introduït a sa Pobla l’any 1901, ja consolidat i que ha creat una marca més enllà de les nostres fronteres. La fira és el moment de reconèixer aquest producte, els pagesos que encara el conren, i els jornalers i jornaleres que, en un passat no tan llunyà, s’enfrontaren a una feina dura dins les veles pròximes a s’Albufera“.
La cita tendrà lloc els dies 25 i 26 de novembre i serà molt semblant a la de l’any passat perquè va agradar molt. Hi haurà artesania, però sobretot molta de qualitat i aliments de quilòmetre zero, de la marjal de sa Pobla. Com a novetat, hi haurà una macroconcentració de caravanes, que se situaran al polígon dels Molins d’Aigua. Magdalena de la Fuente, regidora responsable de la Fira, remarca que hi haurà animació de carrer i decoraran els carrers on se celebra la fira. A més, „hi haurà el tast d’arròs brut, la recaptació del qual es destinarà a Llar de Memòria. També hi haurà una exhibició amb més de 100 cavalls, més de dues-centes paradetes, a més del mercat tradicional que se celebra cada cap de setmana“. En podeu consultar el programa complet aquí.
El programa es complementa amb les jornades culinàries Menjar Bé a sa Pobla, del 17 al 26 de novembre, en les quals hi participen setze restaurants i en les quals l’arròs brut hi té molt de protagonisme. Podeu consultar els menús i els plats que hi ofereixen a continuació:
Lluna, 27 · 601 510 223
- Frit de bacallà (recepta de Sineu)
- Sípia amb salsa (recepta poblera)
- Ensalada de pop (recepta alcudienca)
- Llagosta fregida (recepta poblera)
- Carn amb tres tasses (recepta de Galilea)
- Allioli de tomàtiga de ramellet (recepta de Manacor) amb coca de patata torrada i galetes d’oli
- Arròs amb llet amb gelat d’avellana
Plaça Major, 7 segon pis · 639 505 918
- Varietat de cheesecake (pastís de formatge)
Carrer Plaça, 13 · 971 540 303
- Frit de tardor
- Bacallà amb porro
- Caragols
- Porcella
- Menú fira dia 26: 20 €
- Arròs de calderó
- Porcella
- Postres i cafè
Mestre Arabí, s/n · 981 187 884
- Arròs Brut
- Paella mixta
- Arròs marinera
Placeta des Tren , s/n · 628 170 902 – 971 188 922
- Per encàrrec
- Arròs brut
- Paella mixta
- Paella negra
- Paella de verdura
- Dissabte 18 i 25 – sopar amb plats de carta
- Menú per dinar dia 26: 23 €
- Arròs brut o caragols
- Porcella o bacallà gratinat amb allioli
- Postres o cafè
Plaça Major, 8 · 971 544 400
- Risotto nero (arròs melós amb sèpia, gambes i tinta de calamar)
Carrer Fadrins, 87 cantonada Capità Pere · 971 540 357
- Plat especial de la Fira “Confit d’ànnera amb salsa de mel al romaní i arròs pilaf”
- Diumenge de fira menú especial d’arròs brut
Carretera de l’Albufera, núm. 6 · 871 840 273
- Peus de porc
- Frit de porc
- Llom amb esclata-sangs
- Llengua
- Callos
- Pica-pica
- Sípia a la planxa
- Galtes
- Dissabte de la fira dia 25: Paella mixta
General Marzo, 1 · 680 365 393
- Arròs amb bolets
Dr. Gómez Ulla, 2 · 971 540 538
- Menú de dissabte 25, prèvia reserva. Preu: 22 €
- Entrant: fideus d’arròs al curri amb gambes
- Plat principal a triar:
- Mitjana (chuletón) a la pebrassa amb patata al forn i arròs aromatitzat.
- Tataki de tonyina amb salsa cítrica i arròs
- Postres a triar
- Vi negre Rioja Hallazgo i blanc Verdejo i aigua.
- Menú de diumenge 26, prèvia reserva. Preu: 25 €
- Entrant: Arròs brut o caragols
- Plat principal:
- Porcella , llom amb col, bacallà gratinat amb allioli o calamars farcits.
- Postres a triar
- Vi negre Rioja Hallazgo i blanc Verdejo i aigua.
Del 17 al 26 de novembre es poden fer els 2 menús, prèvia reserva i amb un mínim de 6 persones.
Cada dia als nostres menús hi haurà un plat amb arròs.
Carrer Marina, 15 · 971 540 967
- A la nostra carta hi trobaràs varietat d’arrossos.
- Per la fira prepararem un Bacallà amb allioli de sobrassada.
Plaça Major, 13 · 971 544 417
- Raviolis de carn amb salsa de sobrassada i formatge maonès
Carrer Renou, 47 · 646 560 345
- Hamburguesa de boví amb patates (infantil)
- Salsitxa Frankfurt amb patates
- Kebab de pollastre al plat amb patates i amanida
Carrer Lluc, 44 · 871 841 119 / 627 641 148
- Menú de diumenge 19
- Pa amb allioli i olives
- Plat principal:
- Arròs negre amb calamars i gambes
- Postres:
- Pastís de formatge
- Crème brulée (crema cremada)
- Beguda i cafè inclosos.
- Menú de diumenge 26
- Pa amb allioli i olives
- Plat principal:
- Arròs brut
- Segon plat:
- Galtes de porc amb vi
- Postres:
- Pastís de formatge
- Pastís de tres xocolates
- Beguda i cafè inclosos
Major, 4 · 971 540 005 / 610 771 506
- Llom amb esclata-sangs
- Ensalada russa
- Arrebossats
Plaça Major, 2 · 871 852 556
- Vieires amb picornells amb salsa
- Arròs brut
- Frit de carabassa
- A la carta (carn, peix, pasta, hamburgueses, pizzes, menjar de mans (finger food), plats per compartir, menú infantil…)