Aquest cap de setmana, Calvià dona el sus a la Mostra Calvià, una activitat que permet conèixer la riquesa culinària del municipi a través de menús que els restaurants elaboren expressament.
La cita permet conèixer l’oferta gastronòmica de Calvià i fer un recorregut ben gustós per les diferents zones i nuclis del municipi. L’Ajuntament de Calvià continua, d’aquesta manera, donant suport per desastacionalitzar la temporada i atreure tant el públic local com el visitant.
En aquesta edició 2024, hi haurà diferents modalitats perquè tant restaurants com clients puguin trobar l’opció que millor s’adapti a les seves preferències o necessitats. Així, les modalitats de La Mostra Calvià són:
• Menú Mostra Calvià: és la modalitat clàssica. Aquí hi haurà menús complets (entrant, plat principal, postres i beguda) a un preu que pot ser de 18 €, 22 € o 35 €.
• Menú Mostra del Dia: amb aquesta nova modalitat s’oferiran menús composts per un plat del dia, postres i beguda a un preu inferior a 18 €.
• Menú Gastro Calvià: odalitat que neix l’abril 2024 amb la intenció de donar cabuda als menús degustació, amb format a triar pel propi restaurant i amb un preu superior a 50€.
La Mostra Calvià es durà a terme a 4 grans zones, cada cap de setmana del mes d’octubre. Les dates i localitzacions d’aquesta edició de tardor 2024 són:
• Zona 1. Del 4 al 6 d’octubre 2024: Cas Català, Illetes, Bendinat, Portals Nous, Costa d’en Blanes, Son Caliu
• Zona 2. De l’11 al 13 d’octubre 2024: Palmanova, Magaluf
• Zona 3. Del 18 al 20 d’octubre 2024: Santa Ponça, Costa de la Calma, Son Bugadelles
• Zona 4. Del 25 al 27 d’octubre 2024: Peguera, Cala Fornells, Calvià, Es Capdellà, El Toro, Son Fe
Teniu tota la informació a: La mostra de Cuina de Calvià
A continuació teniu els restaurants i els menús que s’ofereixen a la zona 1:
Carrer de Campoamor, 1. Cas Català. Calvià
Telèfon: +34 871 03 38 05
Entrant
– Tàrtar de salmó, ceba morada, tomàquet, mango, alvocat, alga cruixent i amaniment asiàtic.
– Steak tàrtar, adobats, mostassa i pa de vidre.
– Amanida de burrata, ruca, tomatigons, pernil ibèric, pesto i pols de pistatxo
Plat principal
– Galtes de porc en el seu suc sobre cremós de patata
– Lluç sobre guisat suau de verdures de temporada
– Fals rissoto de blat tendre amb bolets i espàrrecs
Postres
– Pastís de formatge amb fruits vermells
Beguda
– A triar
Reservau amb antelació
Preu: 35 €
Av. Son Caliu, 1 (Son Caliu)
Telèfon: +34 971 68 00 86
Entrant
– Involtini de carbassó i bacallà amb crema de formatge
– Mascarpone
Plat principal
-Cuixa de cabrit cuinada 12 hores a roner a molt baixa temperatura
Postres
Pastís casolà de tiramisú amb terra de xocolata belga
Beguda
Copa de vi Rioja, aigua, canya o refresc
Reservau amb antelació
Preu: 22 €
Carrer Seguí, 4 (Portals Nous)
Telèfon: +34 971 67 90 40
Entrant
– Amanida thai
Principal
– 1⁄2 entrecot de rossa gallega amb arepa de blat de moro casolà.
– 1⁄2 Pop amb cremós de parmentier
Postres
– Pinya rostida a la llenya al rom veneçolà
Beguda
– 1 ampolla d’aigua + 1 copa de vi Memòries de Biniagual (blanc o negre)
Tot el menú, a excepció de l’entrant, es cuina a la nostra BBQ OFYR amb llenya d’alzina
Preu: 50 €
Passeig Illetes, 97 (Illetes)
Telèfon: +34 871 05 64 54
Entrant
– Albergínia torrada sobre hummus de ciurons amb guarnició de formatge feta, cebes adobades, llavors de sèsam i salsa de iogurt a les herbes (demanau per l’opció vegana)
o
– Calamar en 2 textures amb guarniment acebitxat i base de carbassa rostida
Principal
– Filets de llobarro a la planxa en un llit de verdures rostides, emulsió d’oli d’oliva verge extra amb all i julivert, rematat amb mantega a les fines herbes
o
– Carré de xot a la graella en llit de puré, sal maldon i romaní fresc
Postres
– Púding d’ensaïmada o pastís de formatge amb fruites del bosc
Beguda
– Inclou una copa de vi blanc o negre
Reservau amb antelació
Preu: 55 €