/

Tamara Lumbreras competirà per ser la millor tapa d’Aliments d’Espanya

És cuinera del restaurant Ocre, de l'hotel Can Ferrereta de Santanyí

L’illa de Mallorca tornarà a ser present al premi Tapa Aliments d’Espanya i ho farà amb la cuinera Tamara Lumbreras, del restaurant Ocre. Es tracta de la quarta edició d’aquesta competició en la qual hi poden participar tots els cuiners de l’Estat espanyol.

De fet, Lumbreras va participar en l’anterior edició amb una proposta ben atractiva i per a aquesta ocasió hi presentarà una tapa que ha concebut especialment i que ha batiat amb el nom de Tarutaru NY Roll. Lumbreras explica que ‘tarutaru’ significa ‘tàrtar’ en japonès. La seva proposta fusiona el new york roll, un dolç que s’ha posat de moda arreu del món, i que ha combinat amb la vaca de Mallorca, criada a Can Company, amb l’anguila fumada i el wasabi, que maridarà amb Arts Colecta Rosé, de la denominació d’origen Cava.

Tamara Lumbreras va estudiar els estudis de cuina a l’IES Calvià i actualment treballa amb el cuiner Àlvar Albaladejo, xef executiu de l’hotel Can Ferrereta, de Santanyí, on s’ubica el restaurant Ocre.

També hi haurà participació de Menorca, amb el cuiner Jose Antonio Guerrero (del restaurant de l’hotel Suites del Lago, de Ciutadella), amb una tapa que ha batejat com a Bombakalao, que maridarà amb el vi La Mosca Detrás de la Oreja, de la denominació d’origen Ribera del Duero.

Lumbreras competirà contra figures destacades, com Rodrigo de la Calle, qui havia d’obrir un restaurant a Llucmajor, concretament a Zöetry, on finalment Andreu Genestra ha traslladat el seu restaurant amb estrella Michelin. De la Calle, responsable del restaurant Virens, de l’hotel Almanac Barcelona, hi presentarà unes panades de kimchee amb emulsió probiòtica, que maridarà amb Cava Pedregosa, de la DO Cava.

La final se celebrarà el proper 25 de setembre, al Gran Hotel Inglés de Madrid.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat