/

Activitats gastronòmiques del Dia de les Illes Balears

Abasten del 25 de febrer a l'1 de març

Amb motiu del Dia de les Illes Balears (l’1 de març), el Govern ha organitzat una sèrie d’actes, d’entre els quals hi ha els gastronòmics. Enguany, concretament se commemora el 40è aniversari de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears.

Les activitats previstes són les següents:

Cuina en directe i degustació d’arrossos elaborats amb productes de quilòmetre zero. Dia 25, de 12 a 14 hores, al parc de la Feixina de Palma.

Mostra de cuina de greixenores de sopes. A Estellencs, a l’aparcament dels Rentadors. Dia 25 de febrer, de 14 a 15 hores.

Itinerari pels forns tradicionals de la ciutat
Aquesta activitat proposa recórrer alguns forns tradicionals de la ciutat en què receptes tradicionals han continuats vigents, s’han recuperat i/o modernitzat. Així, visitarem el Forn de la Glòria, el Forn Fondo i el Fornet de la Soca. En tots ells, ens contaran particularitats de l’ofici de forner/a i ens mostraran alguns llocs poc coneguts. Dia 26 de febrer, de 10.30 a 12 hores. Inscripcions al 971 718786 i a trescultura [arrova] gmail [punt] com

Vermut i rock. Degustació de vermut elaborat amb producte local a càrrec de l’ambaixador de la marca d’Antonio Nadal Destil·laries, amenitzat amb una sessió de música rock amb Miquel Font. Dia 26 de febrer, de 12.30 a 13.30 hores

La setena edició de la Fira de Denominacions d’Origen, Indicacions Geogràfiques Protegides i productes de qualitat de les Illes Balears, inclou productes ecològics, marques de garantia i també inclosos al Catàleg d’Aliments Tradicionals de les Illes Balears.

L’edició del 2023 es presenta al Parc de la Mar com una mostra de productes típics amb la participació de Destilerías Ibiza, Fluxà Ibiza, Binigarba Menorca, Flor  de Sal d’es Trenc, Cervesa Artesana Forastera, Barquillos Galindo, Es Garrover de Mallorca, Vino de la Isla, Olis Ca’n Gori, Bodegas Vi Rei, Mima Terra, Destil·leries Jordi Perelló, Cafès Bay, Ferreri, Forn Can Paco. Oli Son Matge.

A més, hi haurà un programa d’activitats variades i participatives:

1. Un viatge amb les aromes de la DO Binissalem
Dissabte 25 de febrer, 12.30h

Presentació i tast de 2 vins genèrics de la DO Binissalem elaborats amb varietats de raïm locals 1 vi blanc 100 % Moll, 1 Vi negre 100 % Mantonegro.

2. La fusió de la cuina mallorquina amb la garrova de Mallorca
Diumenge 26 de febrer, 11.30 h

Showcooking: La fusió de la cuina Mallorquina amb la garrova
Presentació de Es Garrover de Mallorca, empresa amb sòlids i clars valors, en els quals es determina una orientació cap a la promoció del cultiu sostenible i ecològic de la garrova. Com podem emprar la garrova? Quins beneficis té? Coneixes els productes Johannis d’Es Garrover de Mallorca.
Showcooking i tast amb el xef Miquel Serra.

3. Presentació i tast amb la denominació d’origen Oli de Mallorca
Dilluns 27 de febrer, 12 h

L’oli d’oliva de Mallorca és Denominació d’Origen des de l’any 2002, d’acord amb la reglamentació de la Unió Europea, per tractar-se d’un producte agrícola original del lloc, la qualitat i les característiques del qual es deuen principalment al medi geogràfic en què es produeix, tant per factors naturals com humans. La DO Oli de Mallorca ens oferirà un tast on aprendrem la varietat i característiques dels olis d’oliva verge extra de qualitat diferenciada i algunes idees de com podem emprar aquest fabulós ingredient a la nostra cuina.

4. Taller d’elaboració i tast de Cafè Caleta
Dimarts 28 de febrer, 16 h

Joan Tur ens revelarà el secret d’una de les receptes mes característiques de l’Illa d’Eivissa, el Cafè Caleta, la beguda dels pescadors, per després realitzar una degustació. Els orígens del Cafè Caleta venen dels costums dels pescadors de l’illa que incloïen rom, brandi i sucre al cafè calent que es portaven a alta mar, per aguantar la humitat i les baixes temperatures.

5. Taller familiar de crespells
Dimecres 1 de març, 11.30 h

Taller de crespells en el qual Pep Lluís Jaume, gerent del Forn Ca’n Paco i mestre artesà, mostrarà i explicarà tots els ingredients necessaris d’aquests dolços, amb la intenció que tota la família, nins, nines i pares participin en l’elaboració de la pasta d’aquestes risses de pasqua, per posteriorment endur-se-les a casa i poder coure les seves creacions.

6. Taller d’elaboració i tast de Cafè Caleta
Dimecres 1 de març, 16.30 h

Joan Tur ens revelarà el secret d’una de les receptes mes característiques de l’Illa d’Eivissa, el Cafè Caleta, la beguda dels pescadors, per després realitzar una degustació. Els orígens del Cafè Caleta venen dels costums dels pescadors de l’illa que incloïen rom, brandi i sucre al cafè calent que es portaven a alta mar, per aguantar la humitat i les baixes temperatures.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat