L’Ajuntament d’Algaida acaba de presentar el programa de la Mostra Gastronòmica. Aquest 2023 la cita arriba a la 17 edició i tendrà lloc del 12 al 22 d’octubre de 2023.
Enguany, hi participen vuit restaurants i dos cellers. Margalida Fullana, batlessa d’Algaida, convida a gaudir de la bona cuina del municipi, que any rere any, s’ha posicionat com un dels pobles de referència per menjar bé a Mallorca.
Per assaborir el menú, cal reservar taula prèviament. Les begudes no hi són incloses en el preu, però els cellers Can Majoral i Oliver Moragues ofereixen vi a un preu especial.
També cal remarcar, que les persones que facin un menú de la Mostra participaran en el sorteig d’un viatge de cap de setmana per a dues persones al País Basc.
Fira de Tardor d’Algaida
Les dates de la Mostra Gastronòmica també coincideixen amb lel programa de la Fira de Tardor d’Algaida. El plat fort serà el dissabte 14 d’octubre, amb la Fira, que inclourà moltes paradetes, un taller de dolços per a infants, mostra de cavalls de raça autòctona, un taller de circ en família. El programa, però, inclou moltes altres activitats que abasten teatre, actuacions musicals i actes festius relacionats amb la Nit de les Ànimes. El podeu consultar aquí.
Tornant a la Mostra Gastronòmica, els restaurants que hi participen i els menús que hi ofereixen són els següents:
Reserva obligatòria als telèfons: 971 594 582 | 666 404 152
- Primers
- Carpaccio de tonyina vermella amb corona de verdures, parmesà i aroma de tòfona
- Semicuit de foie-gras i formatge de cabra amb poma caramel·litzada
- Segons
- Albergínia farcida de marisc amb arròs amb bolets
- Secret de porc ibèric amb salsa de fruites vermelles i niu de patata farcit de formatges
- Postres
- Brownie de caramel salat
- Cardenal de Can Salem
29,00 €
Reserva obligatòria al telèfon: 623 118 439
- Primers
- Sopes mallorquines
- Frit mallorquí
- Segons
- Llom amb col
- Arròs brut. Opcionalment es pot comanar amb caragols
- Postres
- Púding casolà amb ensaïmada i coco
- Pastís de brossat
26,00 €
Reserva obligatòria als telèfons: 971 665 173 | 647 151 645
- Primers
- Fideus de vermar
- Canelons farcits de carn
- Segons
- Bacallà amb salsa de verdures de temporada
- Potons de porc
- Postres
- Brossat amb mel i nous
- Bescuit d’avellanes amb salsa de xocolata
30,00 €
Reserva obligatòria als telèfons: 611 324 300
- Primers
- Tonno vitellato: Carpaccio de tonyina vermella amb salsa de vedella
- Broqueta de mar i terra: Broqueta de carn i peix
- Segons
- Pizza piamontesa: Pebres torrats, salsa d’alls típica d’Itàlia, anxoves i nata
- Nyoquis amb crema d’escamarlans
- Postres
- Tiramisú de cítrics amb taronja i llima
- Pastís de xocolata i pistatxos
28,00 €
Reserva obligatòria al telèfon: 971 067 776
- Primers
- Sopes mallorquines
- Arròs brut
- Segons
- Tombet amb ou fregit
- Conill amb ceba
- Postres
- Gató i gelat d’ametles
- Pastís de formatge i nabius
18,00 €
Reserva obligatòria a: 971 828 586
www.satanqueta.com/reservar
- Primers
- Coca de tomàtiga amb llampuga i pesto
- Rotllet Sa Tanqueta de Randa
- Segons
- Ploma de porc ibèric Wellington
- Gall de Sant Pere cruixent amb cremós d’arròs brut
- Postres
- Pastís de poma
- Postres de llimona i merenga
30,00 €
Reserva obligatòria al telèfon: 971 120 260
- Primers
- Frit de bolets
- Llampuga escabetxada amb ceba morada, panses i pinyons torrats
- Segons
- Xulla a baixa temperatura amb arròs de caragols
- Bacallà amb salsa de marisc
- Postres
- Tiramisú d’ensaïmada
- Cardenal de Cura
30,00 €
Reserva obligatòria al telèfon: 971 665 320
- Primer
- Caldereta de marisc
- Segon
- Gall de Sant Pere amb patata i ensalada
- Postres
- Púding o gelat d’ametla
15,00 €
Selecció de vins:
- Can Majoral
- Vi Butibalausí blanc > 17,00 €/ampolla
- Vi Butibalausí negre > 17,00 €/ampolla
- Oliver Moragues
- Vi Oliver Moragues X negre > 17,00 €/ampolla