Andreu Palou: “Des d’un punt de vista nutricional, no hi ha diferència entre una poma ecològica i una de no ecològica”

El científic mallorquí, una eminència en seguretat alimentària, tant en l'àmbit estatal com europeu, parla de diferents qüestions al programa 'Retrats'.

Andreu Palou, catedràtic en Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de les Illes Balears és el protagonista del programa Retrats, de Jaume Barberà del Canal 33. Palou és premi DuPont de la Ciència 2013 i tota una eminència en seguretat alimentària, tant en l’àmbit estatal com europeu.

Com explica la sinopsi del programa, aquest investigador mallorquí parla de la importància que té l’alimentació per a la salut. Palou creu que els aliments són els responsables de més de la meitat de les malalties que les persones pateixen, i amb un to planer i didàctic comenten algunes de les seves aportacions científiques més rellevants en el camp de la nutrició.

Andreu Palou ha centrat bona part dels seus estudis en l’obesitat –considerat el principal problema nutricional en els països desenvolupats– i ha descobert que la llet materna podria contribuir a prevenir aquesta malaltia. Al llarg del programa també parla de l’esperança de vida dels europeus, que aviat podria arribar als 100 anys, i de les garanties del sistema alimentari, que Palou considera que és un dels més segurs del món.

També tracta diferents qüestions i afirma que “des d’un punt de vista nutricional, no hi ha diferència entre una poma ecològica i una de no ecològica”

Vegeu el programa complet

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat