Eva Remolina / AMIC

El raïm de la sort és un costum relativament recent que s’usa per celebrar l’entrada del nou any. Normalment es presenta en el plat, en bossetes individuals o dins d’una copa.

Tot i les mesures restrictives imposades per la covid19, que impediran donar la benvinguda al 2021 amb moltes de les persones estimades, podem celebrar la Nit de Cap d’Any d’una manera més íntima i, alhora, original.

1 En forma de broqueta
Una de les maneres més originals de presentar el raïm i que, a més permet una infinitat de personalitzacions, és en forma de broqueta. Hi podeu afegir a la punta alguna etiqueta amb el nom de la persona, un llaç, un dibuix d’un motiu nadalenc o una etiqueta de pissarra per escriure el desig per al nou any.

2 En cucurutxo
Com si es tractàs d’unes crispetes de blat de moro, aquest tipus de presentació també cridarà molt l’atenció. També hi ha moltes opcions: des de folis de colors amb els dibuixos d’escenes de Nadal, com també ficar el raïm en un cucurutxo de neula de gelat. Si a més, aquest cucurull és de xocolata, serà la delícia dels més llépols.

3 En bosses de paper de kraft
Aquesta idea és una de les més representatives de la celebració. Podeu imprimir imatges d’algun rellotge que trobem a Internet marcant les 12 en punt, o quan falti un minut per a la mitjanit, moment en el qual comença el compte enrere. També, hi podeu afegir una etiqueta amb el nou any o escriure’l a mà amb un retolador.

4 Dins d’una bola nadalenca
Una altra idea molt original consisteix a introduir els granets de raïm dins d’una bola de Nadal transparent. Fins i tot podem tenir-les penjades de l’arbre quan arribin els convidats i que cadascú prengui la seva en el moment de començar les campanades.

A part d’aquestes possibilitats, n’hi ha moltes altres, com crear eriçons amb fruites, col·locar-les a mode de polsera o decorar les bossetes transparents que les continguin de múltiples maneres… Triau el vostre propi estil per sorprendre els familiars més íntims en aquesta Nit de Cap d’Any.

Fotografies: Bibiana Fernández / S. Hermann & F. Richter a Pixabay