La final se celebrarà el dia 1 de març al Parc de la Mar de Palma

Un total de 34 forns de pa i pastisseries procedents de Madrid (1), Barcelona (2), Menorca (3) i, per descomptat, Mallorca han participat en la primera fase del Campionat del Món d’Ensaïmades 2019. D’aquests, 10 competiran a la final del concurs que tindrà lloc el dia 1 de març, al Parc de la Mar de Palma, amb motiu del Dia de les Illes Balears.

La preselecció ha tengut lloc el 12 de febrer, a les instal·lacions de l’antic Parc de Bombers de ASIMA a Palma. Les 34 fleques i pastisseries preinscrites van haver de presentar dues ensaïmades llises sense sucre en la cobertura (realitzades amb una massa prèvia a cocció d’uns 250 gr. aproximats).

Un jurat d’experts, coordinat per Pep Magraner i format per Lluís BrunetJoan Segura i Xisco Moranta, tots ells de l’Associació de Forners i Pastissers de Balears, i Andreu Aulet, en representació de l’empresa Hijos de Ramon Oliver, va tastar cadascuna de les trenta-quatre ensaïmades, i en va seleccionar les deu millors per competir a la gran final.

Els forns finalistes del Campionat Mundial d’Ensaïmada 2019 són:

  • Forn Ca’n Benyó (Manacor)
  • Forn Can Rafel (Búger)
  • Pastisseria Can Pons (Es Mercadal, Menorca)
  • Forn i Pastisseria Son Campos (Palma)
  • Forn Ca Na Juanaineta (Alaró)
  • Forn Ca’n Pau (Llucmajor)
  • Herbera Bakery (Ciutadella, Menorca)
  • Pastisseria Real (Palma)
  • Forn Ca’n Banya (Pollença)
  • Forn Can Segura (Muro)

Consultau les bases del Campionat Mundial d’Ensaïmada 2019 aqui.

Des de l’organització han volgut destacar l’esforç que la Casa Balear de Mar del Plata (Bons Aires, Argentina) ha fet per poder presentar la candidatura. Ara bé, malhauradament, però, no han aconseguit superar la preselecció. Per això, l’organització s’ha compromès a treballar des d’aquest mateix instant per aconseguir un acord amb algun negoci de Mallorca que sí que els pugui representar en l’edició de l’any vinent.