L’IES Juníper Serra es consolida com l’escola d’hoteleria amb més triomfs en aquest prestigiós concurs on participen les millors escoles d’Espanya i Portugal.

Bert Krassimirov Slavov, alumne del títol de Tècnic superior en Direcció en Serveis en restauració de l’IES Juníper Serra es va proclamar el passat divendres 11 de maig a Barcelona guanyador del concurs Maestros del Espresso júnior 2018, el concurs barista per excel·lència organitzat per Illy Caffè i La Spaziale. Amb el triomf del jove alumne de 23 anys l’escola de Son Cladera es converteix en la més guardonada de l’Estat Espanyol i Portugal amb tres victòries, una segona i una tercera posició en les quinze edicions en què s’ha celebrat el concurs.

Bert Krassimirov va ser l’alumne seleccionat a en la prova interna per representar a l’IES Juníper Serra en el concurs barista. Posteriorment va tenir que superar una semifinal a Barcelona per, finalment, accedir a la final on hi competien els millors 18 alumnes d’escoles d’Espanya i Portugal. A la fase final, l’alumne es va tenir que classificar entre els 4 millors per, posteriorment, tornar a competir per que un jurat format per professionals decidís qui era l’autèntic maestro de l’espresso de la XV edició.

En un temps màxim de deu minuts, el l’alumne va ser capaç de graduar el nivell de molturació del molí a la cafetera per elaborar i servir dos cafès espresso i dos capuccinos seguint els estrictes paràmetres de perfecció de l’escola italiana. El jurat de la final va comptar amb la presència de vuit experts en cafè liderats per Massimo Saggese, Director general de illycaffè a Espanya i Portugal i Sergio Margaria, President de La Spaziale S.A.

Bert Krassimirov rep una beca de 2000€ i un curs de Coffee Expert a la Università del Caffè de Trieste (Itàlia). L’IES Juníper Serra guanya una cafetera La Spaziale professional, un molí professional Anfim i 60 kg de cafè Illy.