El restaurant manté el seu compromís de pagar voluntàriament pels drets a emetre CO2, és l’únic restaurant que ho fa a les Illes Balears. La compensació (pagar per emetre) és una mesura de responsabilitat social que des del Bri s’ha duit a terme el 2010, 2011 i 2012 a través del qual s’han compensat 59,42 tones de CO2 provinents del consum d’energia (87,3 %), aigua (2,02%) i combustible (4,75%), així com de la producció de residus (5,67%).
Bri Restaurant ha reduït durant el 2012 les emissions respecte a 2011 en 10 tones (31,69 al 2011 i 21,00 al 2012) gràcies al compliment de bones pràctiques ambientals i a la inversió en tecnologia més eficient. A més de disposar d’enllumenat de baix consum i sensors de presència als banys, el restaurant, des de novembre de 2012 només consumeix energia verda que compra a la cooperativa distribuïdora Som Energia. Bri disposa d’equipament nou i eficient, tot i això s’han instal·lat reductors de cabal d’aigua a tots els llocs possibles (wc, aixetes, etc.). Quant a la correcta separació de residus hi ha diversos poals indicatius de la rutina diària de la separació per al reciclatge.
BRI RESTAURANT MANTÉ EL COMPROMÍS DE PAGAR VOLUNTARIAMENT PELS DRETS D’EMETRE CO2
La compensació voluntària d’emissions és una iniciativa avalada per les Nacions Unides on Bri destina uns diners a projectes d’eficiència energètica a països en desenvolupament (enguany a un projecte d’una fàbrica de ceràmica de Brasil), així doncs no tan sols millora el medi ambient sinó que s’inverteix en l’equilibri nord sud i la justícia social. En conseqüència, Bri Restaurant ha obtingut el certificat CleanCO2 que acredita que la compensació s’ha efectuat mitjançant un projecte d’alta qualitat del mercat de carboni, en aquest cas verificat segons els estàndards VCS i Social Carbon.
BRI DESTINA DOBLERS A PROJECTES D’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA A PAÏSOS EN DESENVOLUPAMENT
Aquestes mesures formen part d’una manera de fer de la propietat del restaurant que vol tornar a la societat el que aquesta mateixa li dóna. Bri, és un restaurant de menú que ofereix una cuina senzilla, creativa i mediterrània i que generalment treballa amb productes locals, frescs i de temporada. La seva cuina ofereix plats vegetarians i alternatives a les persones celíaques, diabètiques i amb altres alteracions de la dieta.
Des de Bri es fa recerca contínua de proveïdors que disposin de bones pràctiques socials i ambientals en qualsevol dels àmbits de la cadena de proveïment, fins i tot el bancari, on treballa amb Colonya Caixa de Pollença, entitat responsable de l’Estalvi Ètic.
Podeu veure el certificat de compensació i l’informe d’emissions dels 3 darrers anys a la següent adreça:
http://www.brirestaurant.com/ca/responsabilitat/
A la imatge: Pep Socias, propietari i cuiner del Bri Restaurant de Palma