Catalina Riera, cuinera del restaurant Ca n’Alfredo, s’ha proclamat campiona de la primera edició del Campionat del Món del Pa amb Oli. El concurs ha estat organitzat per l’associació Restauración i va tenir dos finalistes, Rafel Fernández, del restaurant Es Llogaret, de Palma, i Ca n’Alfredo d’Eivissa. El primer va presentar un pamboli amb bacallà, mentre que el segon va fer un pamboli amb pa de xeixa i ensalada pagesa (escalivada) amb peix sec i ou bullit.

El campionat es va dividir en 4 fases prèvies, una a Mallorca, amb 10 restaurants participants, de la qual en va sortir guanyador Es Llogaret; una altra a Eivissa, on només es va presentar finalment Ca n’Alfredo, una altra a Menorca, on no hi hagué cap participant; i la categoria Internacional, que tampoc va tenir cap concursant. La final es va celebrar dia 1 de març, a sa Feixina de Palma, en el marc del Dia de les Illes Balears.

El jurat del I Campionat del Món del Pa amb Oli va estar format per Andreu Genestra, xef amb estrella Michelin i president del comitè; Igor Rodríguez, coordinador del jurat,  i xef del restaurant El Txoko; Miquel Calent, xef del restaurant Can Calent i presentador del programa ‘Fred i Calent’ d’IB3 Televisió; Toni Gelabert, forner de la Pastisseria Real i guanyador del Millor Pa Moreno de Mallorca 2018; Pep Magraner, president de l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears; Sebastià Solivellas, president de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca; Tomeu Mas, propietari del restaurant Sa Llimona; Tomàs Graves, autor del llibre Volem Pa amb Oli i Joan Miquel Perpinyà, director del Periódico de Ibiza y Formentera.

Paral·lelament al Campionat i dins els actes del Dia de les Illes Balears, s’ha celebrat la Fira del Pa amb Oli, que ha reunit milers de persones que han pogut tastar els pambolis guanyadors i, a més gaudir de música en directe.