Les companyies Coca-Cola, PepsiCo i Nestlé són les empreses que més contaminen per plàstics arreu del món. Es tracta del tercer any consecutiu que ocupen les primeres posicions de l’informe de Break Free From Plastic, titulat ‘Vol. III: Demanding Corporate Accountability for Plastic Pollution’.

A l’estudi, hi varen participar 14.734 voluntaris de 55 països, entre l’1 d’agost i el 30 de setembre de 2020. Es varen recollir 346.494 peces de plàstic usat, 63% de les quals tenien una marca de l’empresa llegible.

Crida per reduir l’ús del plàstic d’un sol ús

L’auditora demana a les empreses que redueixin urgentment la quantitat de plàstic d’un sol ús que utilitzen i que n’estableixin un objectius clars i mesurables per reduir-ne la quantitat. També els proposa reinventar els seus sistemes de lliurament de producte o d’envasos, per deixar de banda envasos d’un sol ús ja que el plàstic pot estar 1.000 anys a descompondre’s. A més a més, l’auditoria d’enguany va registrar 770 màscares quirúrgiques d’un sol ús, que es fabriquen principalment amb polipropilè, un tipus de plàstic, i 419 guants quirúrgics.

L’auditoria de marques de Break Free From Plastic, explica que és una iniciativa d’acció ciutadana i que es dediquen a comptar i a documentar les marques de residu de plàstic que troben arreu del Planeta. A més, l’auditoria de marques d’enguany fa una ullada especial a la tasca essencial dels recollidors informals de residus, principalment al sud, i l’impacte del plàstic d’un sol ús de baix valor en els seus mitjans de subsistència.

El ‘top ten’ més contaminant

Segons l’estudi, les 10 empreses més contaminants són:  The Coca-Cola Company; PepsiCo; Nestlé; Unilever; Mondelez International; Mars, Inc.; Procter & Gamble; Philip Morris International; Colgate-Palmolive; iPerfetti Van Melle.

Els països on s’han trobat més plàstics abandonats són Ghana, Índia, Indonèsia, Kenya, Nigèria, Filipines, Suïssa, Togo, els Estats Units d’Amèrica i Vietnam.

Podeu consultar l’estudi complet  Vol. III: Demanding Corporate Accountability for Plastic Pollution, aquí. [pdf]