Es fa amb el màxim respecte envers les valuoses oliveres de la varietat Mallorquina, la major part centenàries

El consell regulador de la Denominació d’Origen Protegida Oliva de Mallorca va presentar el dilluns 8 d’octubre la campanya de collita d’Oliva de Mallorca la finca Els Horts de Caimari, una de les 111 finques inscrites al consell regulador a on aquests dies ja es comença a agafar l’oliva verda.

A la presentació, hi han assistit el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal; el president de la DOP, Miquel Gual, com també membres del consell regulador, elaboradors i el batle de Caimari, Antoni Daniel Frontera, que ha pogut collir les primeres olives de la temporada.

Miquel Gual ha explicat que enguany s’espera que la collita sigui sensiblement inferior a la de la campanya anterior (que fou excepcionalment extraordinària) a causa del cicle biològic propi de l’olivera, que alterna anys de producció baixa amb d’altres d’esplet abundant. Tot i les previsions, l’abastiment d’oliva de la varietat Mallorquina en qualsevol de les tres elaboracions: verda sencera, verda trencada o negra natural està garantida.

La collita de l’oliva negra marcarà el final de campanya, la qual podria allargar-se a determinades zones fins al gener en funció de l’evolució de les temperatures i les condicions climatològiques.

La recol·lecció a les més de 70.000 oliveres inscrites la DOP Oliva de Mallorca es fa manualment, agafant l’oliva directament de l’arbre, fet que garanteix la selecció del fruit al punt òptim de maduració i de qualitat, com també amb el màxim respecte envers les valuoses oliveres de la varietat Mallorquina, la major part centenàries.

Actualment la DOP Oliva de Mallorca té 85 olivicultors, 111 finques inscrites (529,89 ha), 5 elaboradors i 6 envasadors que comercialitzen Oliva de Mallorca amb les marques comercials Fibonacci, Olis Sóller, Son Mesquidassa i Son Moragues.