Per: Decoracion2.com – AMIC – Redacció

La temperatura de la gelera no és uniforme, de fet, es recomana que estigui entre 1 i 4 °C en la part de refrigerador, i a -18 °C en el congelador.

Les parts més fredes de la nevera són els prestatges inferiors mentre que els superiors són més càlids. A la part superior es recomanar guardar-hi els aliments ja cuinats, que no necessiten tant de fred per a conservar-se. Cal fer-ho en recipients de vidre o plàstic. També s’hi poden posar els lactis, des de iogurts, postres, formatges, etc.

D’altra banda, a la zona inferior, que és més freda, és recomanable col·locar-hi els aliments frescos i crus, com la carn i el peix (convé posar-lo en recipients tapats per evitar-ne la contaminació creuada).

Pel que fa als calaixos de la nevera cal posar-hi vegetals, verdures i fruites. També s’hi pot posar en aquesta par inferior del frigorífic les begudes per a conservar-les més fredes.

Cal tenir en compte que els prestatges de la porta són el lloc menys fred de tot l’electrodomèstic. Per això hi cal col·locar salses, la llet, etc.

Per cert, pensa a reservar un calaix del congelador per si vols tenir-hi pa congelat. També és important preveure un calaix per al menjar preparat i en un altre per a les matèries primeres crues. És important congelar tot d’una després d’haver fet la compra i, sempre que sigui possible, fer-ne porcions petites perquè un cop descongelat no es pot tornar a congelar.

Autoria de la imatge: istock