Del 10 al 14 de setembre, se celebra Festival Festival Internacional de Cine de Menorca, una cita en la qual la gastronomia hi és ben present a través de l’  l’OFF Festival.

En l’edició de 2020, hi participaran dos grans professionals destacats com són Ada Parellada i Pere Monje, per conèixer més sobre l’aprofitament dels aliments i com oferir un bon servei a sala. A més, el producte local i de Km 0 estarà molt present en aquestes activitats, i els tallers i masterclass compten amb la col·laboració del Consell Insular de Menorca i Made in Menorca i amb el patrocini de Foment de Turisme.

Aquesta és la programació relacionada amb la cuina i la gastronomia de l’OFF Festival 2020:

CINEMA & CUINA 

10 setembre | 20.30 h Hotel Bahía, Ciutadella

Pel·lícula: Au PifOrlando Arriagada, Bachir Bensaddek Canadà | 2015 | 61’ | FRA i ENG subt. CAT

Sinopsi: El món de l’alta sommelieria està copat de noms masculins i les dones, com en tants altres àmbits, tenen una presència encara massa escassa. Au pif segueix les passes de Véronique Rivest, reputada sommelier canadenca, en la seva ambiciosa carrera cap al podi mundial d’aquest art banyat pels caldos més divins. Una sessió proposada pel Most – Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava l’any que celebra el seu desè aniversari.

Activitat: projecció de la pel·lícula i sopar. Preu: 30 euros. 

Menú: El maridatge de vins, mar i terra menorquí. Amb producte local.

Podeu apuntar-vos-hi a: https://festivalmenorca.com/off-festival/

CINEMA & DEGUSTACIÓ 

11 setembre | 20.30 h Sala Multifuncional des Mercadal 

Pel·lícula: C’est la vie. Olivier Nakache, Eric Toledano França | 2017 | 115’ | FRA subt. ESP

Sinopsi: Els directors d’Intocable i Especiales mostren, una vegada més, la seva extraordinària capacitat de divertir amb un humor afilat i intel·ligent en aquesta comèdia gastronòmica sobre les bambolines d’un banquet de boda. En Max, principal encarregat que tot el referent al menjar i el beure funcioni com un engranatge perfecte es troba, en un casament d’alta estofa, una assortidíssima cursa d’obstacles que l’apropa inexorablement al desastre. C’est la vie és un tiberi de riallades i ritme vertiginós que recorda l’enginy de noms capitals com Billy Wilder o Frank Capra.

Activitat: projecció de la pel·lícula i menú degustació (a l’exterior Sala Muntifuncional). Preu: 20 euros.

El presenten: Ruth Llopis & Itziar Castro. Degustació: A càrrec del xef Joan Bagur, Restaurant Rels. Amb producte local

Podeu apuntar-vos-hi a: https://festivalmenorca.com/off-festival/

TALLER 

12 setembre | 10.00 h Claustre del Carme, Maó

Amb Ada Parellada, restaurant Semproniana, sobre: Aprofitament aliments. . El presenta: Luisa Coll, Menorca Regió Europea Gastronomia 2022

Col·loqui: Noemí Garcia, Menorca al Plat de l’escola

Degustació: Aquests són els plats que es cuinaran amb producte local, davant el públic assistent i que es podran degustar al final del taller:

  • Gaspatxo de cogombre amb pico de gallo
  • Paté d’albergínia amb torrada
  • Pizzeta de carbassó amb la seva crema, orenga, pirulí i figues
  • Wrap de tot

Gratuït amb inscripció prèvia a: info [arrova] festivalmenorca [punt] com

CINEMA & CUINA 

12 setembre | 20.30 h Es Tast de na Sílvia, Ciutadella

Pel·lícula: Pastel de pera con lavanda. Eric Besnard França | 2015 | 100’ | FRA subt. ESP

Sinopsi: La Louise és una mare jove que, per circumstàncies de la vida, ha d’ocupar-se tota sola de la criança de dos fills i d’una empresa tan antiga com complexa: cultivar productes ecològics —mels i gelees, peres i lavanda…— per vendre’ls al mercat local. Un dia es topa —literalment— amb en Pierre, un personatge singular que provocarà un gir a la seva vida. Pastel de pera con lavanda són unes postres delicioses i, també, un petit i bell relat d’amor a les arrels i als nous brots de la vida.

Activitat: Projecció de la pel·lícula i sopar. Preu: 30 euros.

Menú: Un tast a la nostra terra. Amb producte local.

Podeu apuntar-vos-hi a: https://festivalmenorca.com/off-festival/

CINEMA & CUINA 

12 setembre | 20.30 h Ca Na Marga, Fornells

Pel·lícula: Tegui, un asunto de familia. Alfred Oliveri Argentina | 2018 | 68’ | ESP subt. ANG

Sinopsi: El restaurant Tegui de Buenos Aires és un dels més reconeguts de l’Argentina. En el seu desè aniversari, el seu xef, Germán Martitegui, planteja una celebració molt especial: traslladar el restaurant als paratges andins de Mendoza durant 40 dies i oferir un menú que potenciï al màxim les delícies del seu entorn. Rodejat de vinyes i de productes naturals d’alta qualitat, cuinats entre focs i brases i servits a l’aire lliure, la família del Tegui aconsegueix sublimar el producte de kilòmetre zero portant els fruits de la terra a noves dimensions gastronòmiques.

Activitat: Projecció de la pel·lícula i sopar. Preu: 30 euros.

Menú: Es Foc. Amb producte local.

Podeu apuntar-vos-hi a: https://festivalmenorca.com/off-festival/

CINEMA & CUINA 

12 setembre | 20.30 h Hotel Port Mahón, Maó

Pel·lícula: Viaje a Italia. Michael Winterbottom Regne Unit | 2015 | 108’ | ANG subt.

Sinopsi: Es podria dir que Lord Byron i Mary Shelley, el bon menjar i els paisatges magnífics —geogràfics i humans— són els condiments ideals d’aquest plat on els principals ingredients són Steve Coogan, Rob Brydon i un humor sorneguer genuïnament anglosaxó. Viaje a Italia són sis menús amb el millor dels fogons transalpins i la companyia del que els millennials anomenarien boomers, comèdia per menjar amb els ulls i riure pels descosits que dirigeix Michael Winterbottom, un dels cineastes britànics més heterogenis i brillants de l’actualitat.

Activitat: Projecció de la pel·lícula i sopar. Preu: 30 euros.

Menú: Un passeig per Menorca. Amb producte local.

Podeu apuntar-vos-hi a: https://festivalmenorca.com/off-festival/

MASTERCLASS 

13 setembre | 10.00 h Sala Multifuncional des Mercadal 

Amb Pere Monje, Restaurant Via Veneto

Col·loqui: Dones a la sala amb Noelia Zardoya, restaurant Pan y Vino; Mònica Cortassa, restaurant Sa Llagosta; Toni Tarrago, restaurant Es Tast de na Sílvia; Sara Sanchís, restaurant Bar a vins. Conclusions: Borja Matoses.

Gratuït amb inscripció prèvia a: info [arrova] festivalmenorca [punt] com

CINEMA & DEGUSTACIÓ 

13 setembre| 20.30 h Sala Multifuncional des Mercadal 

Pel·lícula 1: The Remixers. Álex García Martínez Espanya | 2019 | 41 min | ESP

Sinopsi:  Els grans cims de la gastronomia, com tot a la vida, són fruit de la barreja; del mestissatge; de la combinació de sabors, estils, tècniques, ingredients… que ens molts casos esdevenen noves tradicions i clàssics. The Remixers n’és una prova irrefutable, a base d’unificar la cuina nord-italiana dels germans Colombo amb la tradició més sublim de la cuina de brasa i marinera del País Basc. El primer episodi d’aquest projecte de sèrie és un relat ple d’èpica, funk, plats deliciosos i uns magnífics muntatge i banda sonora.

Pel·lícula 2: El sentido del cacao. Alberto Utrera Espanya | 2019 | 20’ | ESP subt. ANG

Sinopsi:  Jordi Roca, el més petit dels tres germans, està especialitzat en postres, i els concep i cuina tenint molt en compte les sensacions que transmeten i la seva capacitat d’estimular tots els sentits. El sentido del cacao és un experiment gastronòmic destinat a retrobar emocions extraviades de persones que han perdut el gust o l’olfacte, i ho fa a través d’uns plats que combinen la sofisticació de l’alta gastronomia amb l’essència dels seus ingredients, i en especial del cacau.

El presenten: Lluís Marquès & Olivia Delcán

Activitat: Projecció de les pel·lícules i menú degustació. Preu: 20 euros.

Degustació: A càrrec del xef Felip Llufriu, Mon Restaurant. Amb producte local.

Podeu apuntar-vos-hi a: https://festivalmenorca.com/off-festival/

BRUNCH 

14 setembre | 10.00 h Parc des Freginal, Maó

Baixavan, amb Ada Parellada, restaurant Semproniana

Amb la presència de:Justícia Alimentària Illes Balears, Consell Insular de Menorca, Made in Menorca, Agroxerxa, Leader Menorca i Fundació per a la Preservació de Menorca.

Gratuït amb inscripció prèvia a: info [arrova] festivalmenorca [punt] com